Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30X Factor

Reteta zilei: Cartofi si pastarnac copti

Pastarnacul este o sursă buna de vitamina C si fibre. Piureul si amestecul de paine si parmezan pot fi pregatite cu doua zile inainte. Piureul se pastreaza la frigider in forma unsa cu unt, iar amestecul de paine si parmezan se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic.

Ingrediente:

- 800g de cartofi dulci, curatati si taiati cubulete;

- 800g de pastarnac, curatat de coaja si taiat cubulete;

- 200ml de smantana;

- 2 linguri de salvie maruntita;

- 4 lingurite de mustar cu boabe;

- unt, pentru uns;

- 1 felie de paine cu cereale, maruntita;

- 50g de parmezan, dat pe razatoarea mare;

- 3 linguri seminte de pin.

Mod de preparare

1. Se fierb cartofii si pastarnacul 20 de minute in apa sarata, pana devin moi. Se scurg, apoi se fac piure, nu foarte fin, impreuna cu jumatate din cantitatea de smantana si jumatate din salvie, tot mustarul, sare si piper. Se asaza intr-o forma termorezistenta, unsa cu unt, si se niveleaza.

2. Se incalzeste cuptorul la 190ºC/gaz 5. Se amesteca painea cu parmezanul, semintele de pin si restul de salvie. Se adauga si restul de smantana peste piure, se presara amestecul de paine si parmezan si se da la cuptor 35-40 de minute, daca compozitia este abia scoasa din frigider, sau 25-30 de minute daca este la temperatura camerei. Trebuie sa devina aurie.

Citeste si alte retete delicioase pe Good Food!

Recomandari