Antena Căutare

Reteta zilei: cod la cuptor cu oregano, patrunjel si chilli

Reteta de astazi este realizata pe baza carnii albe de cod - de preferat codul proaspat. Iar in combinatie cu ardeiul chili codul poate deveni mai gustos decat este el insusi, preparat simplu.

Ingrediente (4 portii):

4 fileuri de cod a cate 250 de grame;

doua linguri ulei masline;

o jumatate lingura otegano uscat;

o legatura de patrunjel, tocata fin;

un ardei iute curatat de seminte si tocat;

doua lamai verzi;

sare, piper.

Preparare (30 minute):

Se spala bine fileurile de peste apoi se sterg cu un prosop de hartie, pentru a se absorbi excesul de apa. Se ung apoi cu ulei de masline si amestecati intr-un bol oregano, patrunjelul si ardeiul iute. Presarati sare si piper pe peste apoi adaugati deasupra fiecarui fileu din amestecul de ierburi.

Se pun apoi cele patru fileuri pe o tava in cuptorul preincalzit la 220 de grade. Taiati lamaile verzi in jumatate si puneti-le in cuptor, langa peste. In 7-8 minute pestele se va face iar la final serviti fileurile alaturi de lamaile coapte.

Pofta buna!

Foto: flickr.com

Afla mai multe despre cosmeticele cu filtru UV!... VIDEO! Cum alegem salteaua potrivita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x