- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente:
- 600 g cartofi dulci;
- trei pere;
- o limeta;
- 75 g unt;
- 125 g zahar brun;
- ghimbir ras;
- trei grame scortisoara;
- 150 ml lapte;
- 300 ml frisca;
- 200 g ciocolata neagra;
- 100 g miez de nuca;
- 100 g migdale;
- doua portocale;
- alune caramelizate, lamai zaharisite.
Mod de preparare:
1. Cartofii dulci si perele se curata de coaja, se spala si se taie cuburi. Se stropesc cu suc de limeta, se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mediu 20 de minute.
2. Se scot intr-un bol, se lasa ss se raceasca putin, apoi se amesteca bine cu scortisoara, zaharul brun si o lingurita cu ghimbir ras.
3. Se adauga putina frisca si laptele dulce, untul moale si se paseaza pana se obtine un piure. Miezul de nuca si migdalele crude se prajesc cinci-zece minute in cuptor, se lasa sa se raceasca, se freaca intre maini ca sa elimine cojile si se toaca marunt.
4. Frisca ramasa se fierbe la bain-marie cu ciocolata pana devine ca un sos, apoi se lasa sa se raceasca.
5. Se pune piureul in boluri, se toarna deasupra sosul de ciocolata, se presara nucile si migdalele si se decoreaza cu felii de portocala.
● Sfat: La piure se mai pot adauga alune caramelizate zdrobite sau coaja de lamaie zaharisit.
● Bautura potrivita: Cafea
Foto: photobucket.com