Evident, este de preferat sa avem porumb proaspat, cu boabele moi extrase de pe stiulete - dar cum acest lucru nu este posibil sunt foarte bune si boabele aflate in conserve.
Ingrediente (doua portii):
200 grame boabe porumb;
doua linguri ulei de masline;
o lingura ghimbir tocat marunt;
o lingurita ardei iute maruntit;
o mana de patrunjel;
doua linguri sos de soia;
Preparare:Aveti nevoie de un wok bine incins sau o tigaie normala. Se adauga lingurile de ulei de masline, apoi boabele de porumb. Se pune si sosul de soia si se amesteca incontinuu.
Dupa un minut se pune ghimbirul tocat, dar si ardeiul iute. Peste inca un minut, cand ingredientele deja au prins viata, se inchide focul si se pune patrunjelul, tocat in bucati mai mari.
Pofta buna!
Foto: jamieoliver.com
VIDEO! Alpinistul Horia Colibasanu se pregateste de o noua aventura la inaltime... Retete cu cirese - fructe regale pentru sanatate si frumusete...