Ingrediente:
un pui de 1.5kg;
o legatura de rozmarin;
trei linguri ulei de masline;
4 cepe rosii intregi, curatate;
3 linguri de otet balsamic;
o lingura de miere.
Preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 190ºC. Incepand de la gat, se indeparteaza usor pielea sa nu se rupa, si se introduce o ramura de rozmarin sub aceasta. Restul de rozmarin se pune in interiorul puiului, se asezoneaza bine in interior si in exterior si se pune intr-o tava. Se asaza cate o ceapa in fiecare colt al tavii. Se toarna uleiul peste pui si ceapa si se baga la cuptor timp de o ora si 20 de minute.
2. Intre timp, se amesteca otetul cu mierea pana se dizolva. Dupa 40 de minute, se scoate puiul din cuptor, se acopera cu amestecul de otet si se coace in continuare pana la expirarea timpului. Apoi se scoate puiul si se lasa la odihnit, iar ceapa se mai coace 20 de minute, cat se odihneste puiul. La portie se serveste puiul cu cate o ceapa si sosul ramas in tava.
Citeste si Good Food Romania!