Ingrediente (4 portii):
600 grame piept de pui;
100 ml ulei de masline + o lingura ulei de masline;
300 grame dovlecei, feliati;
sare, piper;
50 ml zeama de lamaie;
o legatura de spanac;
o jumatate de ceapa rosie;
100 grame alune;
100 grame parmezan;
cateva fire de menta proaspata.
Preparare (30 minute):
Amesteca intr-un vas cei 100 ml de ulei de masline cu zeama de lamaie, asezoneaza cu sare si cu piper. Adauga apoi aici feliile de dovlecei, de la 3 dovlecei medii si lasa-le la marinat.
Intre timp, incalzeste lingura de ulei de masline intr-o cratita de otel, apoi adauga la sotat pieptul de pui, taiat in cubulete sau fasii mai mari.
Cand puiul s-a facut, scoate-l din cratita si amesteca-l impeuna cu feliutele de dovlecei marinate, apoi adauga menta tocata marunt, parmezanul ras, frunzele de spanac, ceapa rosie tocata marunt si alunele.
Pofta buna!
Foto: marthastewart.com
VIDEO! In SUA pana si cainii merg la chirurgie estetica!... Desert: Budinca Yorkshire cu mure si mere...