Ingrediente (4 portii):
400 ml iaurt natural;
o cana de apa;
o legatura de busuioc;
o legatura de menta;
un castravete mare;
doua fire de ceapa verde;
o lingura de zeama de lamaie;
1/2 lingurita de sos iute;
sare.
Preparare:
Se curata castravetele de coaja, se taie in bucati, i se scoate miezul plin de seminte. Intr-un blender se pun apoi iaurtul, menta, busuiocul, ceapa verde tocata marunt si cana de apa. Plus castravetele, sub forma de cubulete - se pastreaza insa cateva felii pentru la final. Amesteca totul bine, insa nu pana se obtine o crema, ci pana cand ingredientele se sfaramiteaza in bucati mai mici.
Se asezoneaza apoi cu zeama de lamaie si cu sosul iute, plus sare. Se pastreaza la rece apoi timp de 2-3 ore si se serveste cu cateva felii de castravete pe deasupra.
Pofta buna!