Ingrediente:
- 3 galbenusuri medii;
- 100 grame zahar pudra;
- ½ lingurita extract de vanilie;
- 450 grame branza mascarpone;
- 150 ml iaurt;
- 125 ml framboise (lichior de zmeura);
- 18 piscoturi;
- 350 grame zmeura;
- frunze proaspete de menta;
- zahar pentru glazurat.
Preparare:
1. Intr-un bol adanc, amesteca galbenusurile, zaharul pudra, extractul de vanilie, branza mascarpone si iaurtul pana cand totul devine o pasta fina. Incalzeste usor lichiorul de zmeura, pentru ca astfel va fi mai usor absorbit de catre piscoturi.
2. Inmoaie piscoturile pe jumatate in lichior, rupe-le pe fiecare in trei bucati si asaza-le pe fundul a sase pahare sau a unui singur bol mai mare de sticla. Peste ele pune crema de mascarpone, iar apoi presara jumatate din cantitatea de zmeura. Inmoaie piscoturile ramase in lichior cald si presara-le peste zmeura. Mai adauga un strat de crema de mascarpone si da la racit pentru cel putin 3-4 ore sau peste noapte pentru a se intari.
3. Cand vrei sa servesti, pune in fiecare pahar restul de zmeura proaspata si decoreaza cu Frunze verzi de menta si zahar pudra. La fel de bine poti inlocui zmeura cu mure sau coacaze, iar lichiorul cu cel de limoncello. Pofta buna!
Foto: southernliving.com
VIDEO! Rechizite la moda, dar scumpe... FOTO! Vezi machiajul care transforma orice femeie intr-un star!...