- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Apreciata pentru gustul sau intens, carnea rosie, aliment de baza inca din Antichitate, se gateste in diferite feluri, de la carpaccio si biftec tartar la fripturi in sange sau indelung inabusite.
Piept de rata cu rodie, vita cu aroma de ghimbir, friptura in crusta de sare cu curry sau tocanita de vita in sos de iaurt sunt doar cateva dintre cele 50 de retete imbietoare incluse in acest volum. Un capitol special este dedicat tehnicilor de baza in pregatirea carnii rosii. Veti putea afla cum sa impanati biftecul de vita, cum puteti curata de pene si fulgi pasarile salbatice sau care sunt cele mai potrivite metode pentru marinare.
Bucatari renumiti va propun trucuri ingenioase pentru fiecare tip de carne rosie. Astfel, carnea de vitel trebuie frecata cu o ramurica de rozmarin, unsa cu ulei de masline si prajita la foc iute, in timp ce pulpele zburatoarelor trebuie gatite mai mult decat pieptul, intrucat se fac mai greu. Alegerea ustensilelor pentru gatit este de asemenea foarte importanta: tigaia cu fund gros, din fonta, este ideala pentru prajire, intrucat mentine caldura si o distribuie uniform.
Colectia "Secretele Bucatariei" este o serie de 8 volume dedicate in egala masura celor pasionati de gatit si celor preocupati de mentinerea sanatatii si a tineretii. Gustoase, sanatoase si usor de preparat sunt atributele esentiale ale retetelor incluse in colectie. Selectia acestora a fost facuta tinand cont de disponibilitatea ingredientelor pe piata romaneasca si de obiceiurile culinare ale romanilor.
Colectia apare in conditii grafice impresionante, cu un layout atractiv insotit de ilustratii spectaculoase. Pe langa sectiunea principala dedicata retetelor, fiecare volum contine un scurt istoric al modului de preparare pentru produsul de baza, recomandari generale privind alegerea ingredientelor si diferitele tehnici de preparare.
Succesiunea volumelor este urmatoarea:
Carne alba (28 octombrie)
Carne rosie (4 noiembrie)
Peste (11 noiembrie)
Salate (18 noiembrie)
Supe (25 noiembrie)
Paste (2 decembrie)
Preparate la gratar (9 decembrie)
Dulciuri (16 decembrie)
Pachetul revista + "Secretele bucatariei (Volum 2) - Carnea rosie" este de 10,9 lei si se distribuie impreuna cu editia din 4 noiembrie (numarul 222) a Revistei Felicia.
Foto: helenjaques.co.uk