Antena Căutare

Ritualuri care tin o familie unita

Indiferent de varsta copiilor, daca locuiesc in alta tara, alt oras sau inca in aceeasi casa cu parintii, este important ca toata familia sa pastreze o buna legatura. Cu toate acestea, ritmul de viata al fiecaruia, interesele diferite, stresul si oboseala fac ca familia sa nu fie mereu o prioritate si ca cei din interiorul ei sa se indeparteze. Insa anumite obiceiuri mici, dar constante pot sustine relatii stranse intre membrii ei.

1. Scrieti-va biletele

Lasate pe masa sau prinse cu magneti de frigider, biletele prin care sa va amintiti unii altora de anumite lucruri, va urati "o zi buna" sau doar va scrieti ceva amuzant sunt o modalitate simpla, rapida si de efect in mentinerea unei comunicari zilnice.

2. Gatiti impreuna

A invata copiii sa gateasca poate fi un moment foarte placut in familie. Ei pot afla retete pe care le aveti de la bunici, puteti discuta despre viata batranilor, tineretea lor si aduce in planul prezentului, amintiri placute. Puteti crea si retete noi, carora sa le dati nume in functie de personalitatea fiecaruia. Important este sa va simtiti bine, sa fie un moment de relaxare prin care sa va reconectati.

Articolul continuă după reclamă

Daca nu aveti timp sa gatiti des impreuna, este bine ca macar sa luati masa ca o familie. Indicat este sa nu fie televizorul deschis, ci sa va ascultati unii pe altii, sa povestiti ce a facut fiecare in timpul zilei.

3. Creati-va propriile ritualuri si traditii

Acestea nu sunt doar pentru sarbatori. Incercati sa includeti cateva in rutina saptamanala sau lunara. O seara dedicata filmelor sau unei iesiri in care toata familia merge la bowling sau inghetata. Astfel de momente creaza amintiri ce dureaza o viata.

4. Ajutati-va unii pe altii

Fiecare membru al familiei are anumite aptitudini si este important ca familia sa il sprijine in ceea ce face. Aratati-va unii altora ca va pasa dandu-va interesul pentru ce face fiecare, incurajandu-va in momentele cheie. Acest lucru nu este benefic doar pentru ca ofera incredere in sine membrilor familiei, dar este si o sansa de a petrece mai mult timp impreuna.

5. Ascultati-va unii pe altii

Copiii au nevoie sa fie incurajati sa aiba propriile pareri si sa fie capabili sa ia anumite decizii. De aceea, cand decideti cum veti petrece timpul impreuna, aveti grija sa ascultati pe fiecare in parte in privinta a ce isi doreste. Cand se ia in calcul parerea celor mici, acestia vor fi mai cooperanti si nerabdatori sa planuiasca astfel de lucruri.

foto: whyy.org

Depaseste-ti limitele: cum e sa cuceresti Everestul la 14 ani... "Waiting for "Superman" un film pe care tu si copilul tau nu il puteti rata!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia Miercuri, 01.01.2025, 00:30
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x