Antena Căutare

Secretele bucatariei marocane

O mixtura intre gastronomiile berbera, spaniola, corsicana, portugheza, franceza, maura, mediteraneana si africana, bucataria marocana este considerata una dintre cele mai alese din lume.



E renumita prin delicatese savuroase din peste si carne. Fiind un popor majoritar musulman, alcoolul si carnea de porc sunt interzise, in schimb, se consuma carne de miel, vita, pui, peste.

Specialitati marocane

Couscous, cel mai popular aliment marocan (niste paste in forma de bobite) - o mancare din carne, legume si acompaniata de semoul, o faina de grau in care se pot adauga stafide si naut.

Poate fi garnisita cu pui, miel, vita, legume sau peste, condimentate de obicei cu scortisoara, sofran, paprika, turmeric, piper negru, boia, ghimbir, cuisoare, coriandru, schinduf si chimen.

2010/09/24//114298-449820592_63fa97380e.jpg

Tahina - o tocana dulce, din carne de miel (uneori se face si din pui, peste si legume) cu migdale, masline verzi, prune, stafide si nuci - fripte la jar sau fierte inabusit cateva ore, cu ceapa, ardei gras, prune uscate, intr-un vas conic din lut ars, cu acelasi nume.

Harira, supa traditionala, in multe varietati - preparata din bucati mici de miel, legume, oua si suc de lamai, la care asorteaza curmale sau dulciuri cu miere, numite Chabakkia.

Zaalouk - salata de vinete, mult mai rapida si racoritoare decat cea romaneasca; Harissa - sos picant, care insoteste diferite mancaruri si supe

Ceaiul marocan - foarte dulce, contine si frunze de menta - servit la cina sau alaturi de prajituri

Frigaruile - tinute cateva zile la marinat - sunt un alt fel foarte des intalnit pe mesele marocanilor; Pastilla, mancare cu un gust extraordinar, formata din multe foi fine si crocante, umplute, de obicei, cu carne de porumbel, amestecata cu oua si migdale, toate inabusite in zahar candel si sofran. Cand este servita la desert, umplutura se face din lapte si vanilie.

La fel de gustoase sunt salatele cu oua, peste sau legume, ca si kebabul cu carne marinata sau puiul prajit cu masline si lamai; Chorba Fassia, originara din Fes; Chermoula - un amestec de coriandru, suc de lamaie si ulei de masline, consumat foarte des de marocan; Feqqas (prajiturele) cu stafide sau migdale, alte dulciuri - cu miere si cu struguri; Mechoui - un miel copt in intregime la protap, servit in special la petreceri deosebite.

Foto: moroccanfood.ne

Cinci masuri de siguranta cand mergi cu copiii in masina... Primul copil si impactul sau asupra vietii de cuplu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x