Si cainii pot fi gelosi

Gelozia nu este doar un aspect caracteristic omului, deoarece acelasi lucru se poate intampla si cu fidelii caini. Cei mai buni prieteni ai omului pot deveni gelosi daca stapanul nu le acorda indeajunsa atentie, sustin cercetatorii.

cainii reactioneaza negativ atunci cand stapanul lor aduce alt patruped in spatiul lor personal.


Pana acum se credea ca animalelor le lipseste aceasta caracteristica, adica ele nu ar fi putut experimenta diverse stari emotionale, precum gelozia, jena, empatia sau vina. Acest gen de emotii este mult mai complex decat reactiile imediate, precum bucuria sau mania.

Studiul privind caracterul emotiv al cainilor este ultimul dintr-o serie de cercetari facute pe mai multe specii de animale, printre care se numara si caii, pisicile, oile si vacile.

"Invatam ca multe specii de animale, precum cainii si caii, sunt mult mai complexe din punct de vedere emotional decat ne imaginam. Pot simti numeroase forme de emotii despre care se credea ca doar primatele le pot simti", a declarat doctorul Paul Morris pentru The Sunday Times.

Gelozia canina poate avea aceleasi consecinte ca la om, de aceea specialistii recomanda ca stapanul sa fie mereu grijuliu si sa evite o eventuala situatie in care cainele sa devina gelos.

Foto: www.sheknows.com

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri