Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Studentii americani vor avea un curs despre Lady Gaga

O universitate din SUA va avea, din primavara anului viitor, un curs despre succesul cantaretei Lady Gaga.

Profesorul american Mathieu Deflem intentioneaza sa identifice cu ajutorul acestui curs factorii care fac ca o persoana sa devina celebra si sa stabileasca din punct de vedere stiintific ce inseamna celebritatea in societatea actuala.

Un curs care analizeaza succesul de care se bucura cantareata Lady Gaga a fost aprobat la University of South Carolina din orasul american Columbia, informeaza publicatia nytimes.com.Care sunt factorii care au contribuit la imensa popularitate de care se bucura aceasta artista americana in varsta de 24 de ani, considerata in zilele noastre un veritabil "fenomen global"? Aceasta intrebare l-a intrigat si l-a inspirat pe Mathieu Deflem, profesor de sociologie la University of South Carolina din orasul Columbia, care a decis sa le predea studentilor sai un curs intitulat "Lady Gaga and the Sociology of Fame" ("Lady Gaga si sociologia celebritatii").

"Obiectivul principal este sa identificam unele dintre dimensiunile sociologice relevante ale celebritatii de care se bucura Lady Gaga", a declarat profesorul american.

Mathieu Deflem a declarat ca s-a simtit intrigat de artista americana in momentul in care a vazut-o pentru prima oara la televizor, in ianuarie 2009, cand Lady Gaga a fost invitata in emisiunea "The Tonight Show". Profesorul american a dorit apoi sa o vada pe artista in realitate si a mers la un concert pe care Lady Gaga l-a sustinut in orasul Atlanta. Mathieu Deflem a infiintat apoi un site dedicat artistei americane - www.gagafrontrow.net -, de unde fanii cantaretei pot descarca fotografii si inregistrari rare ale artistei.

Profesorul american, care a intalnit-o pe Lady Gaga de cinci ori, a tinut insa sa precizeze: "Sa nu ma contactati pentru a ma intreba cum poti sa o intalnesti pe Lady Gaga. Nu stiu acest lucru. Am intalnit-o cu ocazia unor concerte din turneul «Fame Ball» si din prima parte a turneului «Monster Ball» si, o data, din intamplare, intr-un aeroport. Nu tin legatura cu ea si nici cu echipa ei manageriala".

Lady Gaga este considerata una dintre cele mai interesante si originale artiste din noul val si se bucura de un imens succes comercial, ea devenind celebra gratie unor hituri precum "Bad Romance" si "Poker Face" si uimindu-si publicul cu ocazia unor aparitii live iesite din comun. Recent, Lady Gaga a devenit oficial primul artist din lume ale carui videoclipuri au depasit un miliard de vizualizari pe site-ul YouTube.

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: hepta.ro

Recomandari