Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Studiu: Creativitatea, una dintre principalele abilitati apreciate de angajatori

Directorii executivi considera creativitatea ca fiind o abilitate esentiala in desfasurarea cu succes a activitatii intr-o lume din ce in ce mai complexa, fiind mai importanta decat rigurozitatea, disciplina manageriala si chiar viziunea, reiese dintr-un studiu IBM.


Directorii executivi se confrunta cu schimbari majore , precum legi noi, schimbari in ceea ce priveste distributia fortelor economice pe plan mondial, o transformare accelerata a industriei, volume de date in continua crestere, o evolutie rapida a preferintelor clientilor, care potrivit studiului, pot fi depasite prin cultivarea "creativitatii" in cadrul organizatiei.

Mai putin de jumatate din persoanele aflate pe pozitia de CEO pe plan global sunt de parere ca organizatiile lor sunt pregatite in mod adecvat pentru a face fata unui mediu de afaceri volatil si din ce in ce mai complex. Iar peste 60% din CEO considera ca transformarile din industrie reprezinta cel mai important factor care contribuie la instaurarea incertitudinii, iar concluziile arata nevoia de a descoperi noi metode de administrare a unei organizatii.

Studiul arata, de asemenea, existenta unor diferente semnificative intre preocuparile si prioritatile directorilor executivi din Asia, Europa sau America de Nord, fiind pentru prima data cand se constata asemenea diferente regionale semnificative.

Recomandari