Studiu: Sedentarismul este URMAREA si nu CAUZA obezitatii

Desi aproape toti dam vina pe lipsa de miscare ca una din cauzele obezitatii la copii, un studiu recent arata ca din contra, s-ar putea ca sedentarismul sa fie doar o urmare. Singura cauza ramane alimentatia necontrolata, spun ei.

In urma unui studiu, cercetatorii s-au convins ca numai alimentatia gresita si cantitatile uriase de produse alimentare sunt vinovate de obezitate.

Conform spuselor lor, sportul nu are nicio legatura cu obezitatea in fazele incipiente. Parintii si copiii ar trebui sa ceara mai degraba sfatul unui nutritionist decat sa alerge la o sala de gimnastica si asta pentru ca kilogramele nu se pot da jos cat timp nu se schimba obiceiurile alimentare.

Timp de trei ani, 300 de copii din Plymouth au fost urmariti pentru a vedea legatura dintre activitatile fizice si greutate. La finalul experimentului, s-a descoperit ca varietatea exercitiilor fizice nu influenteaza excesul de grasime.

Mai mult, o data ce copiii ajung supraponderali ei vor evita sportul si mersul la sala pentru ca sunt rusinati de felul in care arata.

Concluzia studiului: "Este exact invers de cum credeam; astfel se explica de ce incercarile de a rezolva problema obezitatii prin exercitii fizice au fost nereusite pana acum".

Pe de alta parte, Dr David Haslam de la Forul National al Obezitatii avertizeaza: "Asta nu inseamna ca trebuie sa ii lasam pe copiii slabi sa leneveasca si sa nu faca niciun sport, pentru ca acest lucru s-ar dovedi a fi o greseala catastrofala".

sursa foto:dailymail.co.uk

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri