Astfel, ei cer fie ca producatorii sa participe la curatenie, fie sa plateasca o taxa ca sa se constituie intr-un fond de salubritate.
Prin aceasta masura, membrii IBAL cred ca va creste si numarul de turisti. Initiatorii s-au gandit in primul rand la producatori, pentru ca asa cum a declarat un purtator de cuvant al IBAL pentru ConfectioneryNews.com „schimbarea comportamentului consumatorilor nu este o tinta realista.
Suntem un grup de oameni de afaceri si nu ne dorim sa impunem taxe suplimentare, dar este singura modalitate de a-i face pe producatori sa treaca de la modul conventional de fabricare a gumei la materia prima biodegradabila".
In proiect este implicat si ministrul Mediului din Irlanda, John Gormley, care s-a aratat dispus sa medieze o discutie intre IBAL si producatorii de guma de mestecat.
De asemenea, el a declarat ca Guvernul nu va mai elibera fonduri pentru campaniile de educare a consumatorilor, pentru ca i se par fara rezultat.
Pana cand se va gasi o solutie viabila pentru fabricarea de guma de mestecat biodegradabila, ministrul irlandez s-a aratat interesat de impunerea unei taxe in vederea curatarii strazilor.
Citeste mai multe pe jurnalul.ro
Abecedar pentru parinti... N-ai succes in viata si nu stii de ce?...