Tratamente
Baile cu apa termala asigura un efect emolient, antiinflamator si sedativ. Baia cu o durata de 20 de minute se face la o temperatura de 32 grade Celsius. Aceste bai prezinta avantajul ca apa utilizata are un flux continuu, garanteaza puritatea bacteriologica si indeparteaza bland celulele moarte de pe corp. "Vreti un efect sporit? In acest caz, va recomand masaje sub apa, efectuate de un medic dermatolog", ne sfatuieste medicul Viviana Iordache. Aceste masaje relaxeaza si calmeaza pielea.
Pulverizarile cu ajutorul sprayurilor, pe langa faptul ca hidrateaza pielea, pot combate arsurile solare si alte iritatii ale pielii. Cui sunt recomandate spray-urile cu apa termala? "Tuturor tipurilor de piele. Pulverizate dimineata si seara, usureaza demachierea, iar in timpul zilei improspateaza si calmeaza pielea. De asemenea, pot fi utilizate si ca lotiune dupa demachiere", precizeaza specialistul nostru.
In cazul leziunilor de la suprafata pielii, se pot aplica comprese cu apa termala timp de 30 de minute.
Hidratare cu apa termala din lotiuni si creme
Unde puteti gasi apa termala? Mai nou, in lotiunile si cremele pe baza de apa termala. Acestea sunt solutia unei hidratari corespunzatoare pentru tenul sensibil. Sunt indicate atunci cand aerul este uscat. Cremele se gasesc in comert si se folosesc dimineata sau seara.
SFAT!
Medicul Viviana Iordache recomanda consumul zilnic a cel putin 1,5 litri. Apa termala de baut, utilizata concomitent cu tratamentele externe (bai, dusuri, aplicare de lotiuni si creme), asigura hidratarea de care organismul are nevoie in interior pentru efecte vizibile la exterior.
Citeste jurnalul.ro
Noul parfum Jennifer Aniston... Vrei o iubita mult mai tanara decat tine? Afla de ce nu e o idee prea buna...