Antena Căutare

Top 10 clisee din CV-uri care garanteaza esecul la angajare

S-a dus vremea cliseelor penibile din CV-uri, precum "creativ, comunicativ, motivat, spirit de echipa" etc. Nu mai impresioneaza pe nimeni, ba mai mult, angajatorii refuza din start un interviu cu o persoana care le foloseste.

Lista cuvintelor goale din CV-uri este mult mai lunga decat ai putea crede, dar iata un top 10 realizat in acest an.

Reprezentantii retelei socio-profesionale Linkedin au realizat un top 10 al cliseelor care ne garanteaza esecul la angajare:

Pe locul fruntas este "creativ", urmat de "organizat", apoi de "eficace". Mai deranjeaza, in ordine, cliseele "Experienta vasta"; "Realizari/Merite"; "Motivat"; "Inovativ"; "Orientat spre rezolvarea problemelor"; "Abilitati de comunicare" si "Dinamic". Acest top a fost realizat in urma examinarii a milioane de profiluri, din care s-au extras cele mai utilizate cuvinte "profesionale" din anul 2011.

Lista difera de cea facuta anul trecut, care continea cliseele: "merite dovedite", "orientat catre rezultate", "spirit de echipa", "rapid" sau "spirit antreprenorial". Angajatorii nu mai cumpara "gogosi" deja vandute ani la rand si asteapta o minima dovada de creativitate din partea candidatilor la un post, macar prin inventarea altor "formule magice" de persuasiune. "Competitia pentru oportunitati in cazul locurilor de munca poate fi acerba, asa ca tuneaza-ti profilul, astfel incat sa se distinga pe fondul ambalajului profesional", ii sfatuieste pe utilizatori Nicole Williams, specialist.

Articolul continuă după reclamă

Angajatorii se mai distreaza si cu diverse "combinatii" de clisee deja uzate in ultimii 15-20 de ani, iar specialistii in Resurse Umane recomanda evitarea acestora, in favoarea unui CV mai scurt, dar mai putin jenant, pentru ca tot ce e mult strica. Cele mai apreciate CV-uri sunt acelea care contin exclusiv abilitatile care ne sunt proprii si carora le putem da o explicatie coerenta si pertinenta.

Pe scurt, un Curriculum Vitae trebuie sa fie cat mai onest, iar daca nu reuseste sa atraga atentia celui care-l citeste in primele 30-40 de secunde, sansele de a fi chemat la interviul direct scad, asta pentru ca recrutatorul nu are timp de pierdut, atunci cand pe masa il asteapta, in medie, peste 100 de CV-uri.

Cei care au impresia ca un CV cat mai "stufos" le ofera sanse mai mari in fata angajatorilor, vor avea neplacuta surpriza de a constata ca nu vor fi acceptati de mare parte dintre acestia. Specialistii in HR mai recomanda candidatilor sa evite transformarea CV-ului intr-o scrisoare de intentie, prin enumerarea, fara o ordine logica, a cat mai multor "calitati" personale, pentru ca scopul acestei hartii care ajunge pe masa celui care recruteaza nu este sa afle toate amanuntele vietii profesionale si private a candidatului, ci sa decida sa-l cheme la interviu.

Citeste si Jurnalul National!

FOTO: hepta.ro

Reteta zilei: Rata coapta domol cu condimente si sos de mere... Fertilitatea - influentata de alimentatie si varsta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Iamina și Camelia au ajuns aproape la final! Ce sumă au câștigat
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Iamina și Camelia au ajuns aproape la final! Ce sumă au câștigat Luni, 04.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x