Daca iti place sa alergi sau sa te plimbi cu bicicleta, de ce sa nu transformi aceasta activitate intr-una mult mai captivanta? Iesi putin din ritmul tau monoton si vezi ce provocari iti poate oferi natura!
Activitate: Drumetie
Unde sa o practici: Masivul Ceahlau
Traseele montane iti ofera ocazia de a-ti testa limitele fizice si psihice, iar linistea locurilor iti ofera, parca, acel fler de care nu mai dispuneai de mult timp.
Maivul Ceahlau este unul din muntii cu cea mai mare importanta turistica din Carpatii Orientali. Este situat la mica distanta de orasul Bicaz, iar cel mai inalt varf atinge 1907 m altitudine.
Cel mai interesant traseu din Ceahlau este Jgheabul cu Hotar, care dureaza 4 ore, fiind marcat cu triunghiul albastru (dificultate medie).
In primul rand, pentru o drumetie, trebuie sa fii echipat corespunzator: bocanci si haine cat mai usoare, pentru o urcare facila.
Plecarea se face de la Cabana Izvorul Muntelui, aflata la 790 m altitudine. Este recomandat sa pornesti la orele dupa-amieziii, pentru a ajunge la Jgheabul cu Hotar inainte de lasarea noptii.
Insa, tineti minte, drumetia de munte nu este un lucru usor de facut, deoarece presupune un efort mare, in acest caz fiind necesara o conditie fizica excelenta. Foarte importanta este si vointa de a nu ceda in timpul traseului.
Activitate: Ciclism montan
Unde sa o practici: Muntele Mic, Banat
Ciclismul montan este o forma de ciclism extrema, deoarece este practicata in afara drumurilor amenajate, pe drumuri forestiere si stanci. Bicicleta folosita pentru acest tip de activitate este BMT (bicicleta de munte) sau ATB (bicicleta pentru toate tipurile de teren) - create pentru a rezista conditiilor montane.
Foarte interesante sunt traseele din zona Poiana Marului - Muntele Mic. In primul rand, potentialul turistic este foarte variat: peisaje si forme glaciare (Iezerul Trocului, Iezerul Nevaia), peisaje alpine, platouri intinse cu largi panorame in Muntii Godeanu.
Cel mai frumos traseu este poate si cel mai dificil: Caransebes - Otelu Rosu - Muntele Mic, aflat pe o distanta de 111 km.
Atentie! Nu va aventurati in trasee cu bicicleta, decat daca aveti experienta si o conditie fizica foarte buna.
Activitate: Jogging
Unde sa o practici: Stana de Vale, Bihor
Stana de Vale este o statiune de odihna si tratament, cu un peisaj superb, aer curat si nenumarate obiective turistice.
Cum joggingul este o activitate fizica relativ usoara si relaxanta, aceasta zona se muleaza perfect starii de bine si confort.
Activitate: Canoe/Kayak slalom
Unde sa o practici: Mures si Olt
Pasionatii de natura si a sporturilor pe apa au ocazia, prin intermediul acestui sport, sa se aventureze pe apele Oltului si Muresului.
La noi in tara sunt foarte multe programe de Kayak-Canoe, pentru toate nivelurile. Mai multe informatii si oferte puteti afla aici.
Activitate: Alpinism
Unde sa o practici: Cheile Turzii
Alpinismul este o activitate foarte periculoasa, ce necesita echipament corespunzator si experienta. Pentru inceput, recomandat este alpinismul "artificial" sau lectiile de alpinism, oferite de institutii specializate. Mai multe informatii puteti afla de pe site-ul oficial al alpinismului din Romania.
Cheile Turzii sunt o rezervatie naturala si au o lungime de 2.900 de kilometri si s-au format prin erodarea rocii de calcar jurasic de catre raul Hasdate, fapt ce ofera un peisaj superb pentru alpinisti.
Nota: Traseele din acest articol sunt doar niste sugestii. Sunt si altele interesante in Romania, de aceea asteptam si sfaturile dumneavoastra.
Foto: Hepta
Catina regenereaza pielea... VIDEO! Beastly - noul trailer al variantei moderne "Frumoasa si Bestia"...