Top 5 metode de a-ti cunoaste mai bine tatal

Relatia dintre tata si fiu nu este una lineara. Pe parcursul dezvoltarii copilului ea trece prin mai multe etape, de la idolatrie la evitare. Tensiunile sunt inerente, dar, in perioada adulta ele se estompeaza, lasand locul unor relatii de prietenie. Acum ar trebui sa incerci sa-ti cunosti tatal.

La inceput ne idolatrizam tatii, pe care il consideram invincibili. Mai tarziu, apare efectul invers: in incercarea de a ne descoperi identitatea dorim sa fim exact opusul a ceea ce reprezinta „tata".

Aceste tendinte rebele se estompeaza in prima parte a perioadei adulte si chiar se transforma in sentimente de prietenie dupa 30 de ani, cand incepem sa punem accent mai mult pe calitatile parintilor. Inspre batranete, constientizam faptul ca, in mare parte, suntem rodul influentei tatalui, a carui mostenire trebuie sa o ducem mai departe.

Indiferent de cat de lina sau dura e trecerea intre aceste etape, tendinta de a incerca sa-si inteleaga tatal este specifica oricarui fiu, indiferent daca e crescut de ambii parinti, doar de mama sau doar de tata. In perioada adulta facem conexiuni mult mai rapide, asa ca acum este recomandat sa ne apropiem de tata, si sa vedem dincolo de calitatea lui de parinte.

Putem sa-l rugam sa isi exprime parerea despre o situatie din prezent, sa spuna o poveste de viata sau sa vorbeasca despre ce era la moda in vremea lui. Toate aceste lucruri ne vor ajuta sa intelegem cum a ajuns ceea ce este, iar informatiile obtinute astfel ne vor apropia de el.

Daca nu esti hotarat cum sa-ti abordezi tatal, iata cateva sfaturi:

1. Scrie cateva intrebari pe care ai vrea sa i le adresezi tatalui tau!

2. Intreaba-l despre lucruri care il pasioneaza, sau lucruri la care e foarte bun! Roaga-l sa te invete cum se face un anumit lucru.

3. Fa-l sa-si aduca aminte de lucrurile pe care poate le-a uitat! O carte, o melodie din vremea lui, cu siguranta ii vor aminti de evenimente ce s-au petrecut atunci.

4. Vorbeste cu cei care l-au cunoscut! Mama ta, unchii sau matusile iti pot spune multe lucruri despre tatal tau, in special cele pe care el nu vrea sa le impartaseasca cu nimeni.

5. Construiti impreuna un arbore al familiei! Nu numai ca vei petrece mult timp cu el, dar isi va aminti de rude pe care poate le-a uitat sau care au murit. Astfel, vei ajunge sa ai o imagine mult mai completa asupra familiei tale.

foto: telegraph.co.uk

Parteneri
Detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Ce a purtat sora mai mică a Ducesei la ambele ceremonii
Puțini au observat detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Sora cea mică a Ducesei de Cambridge a purtat un accesoriu atât ca domnișoară de onoare, cât și ca mireasă, la propria nuntă din 2017.
Catine.ro
Ultimele știri