Căutare Live

Top 5 mituri despre gatit

Miile de retete si metode culinare au dat nastere unor mituri care nu au acoperire in realitate. Unele dintre aceste idei preconcepute nu au niciun fel de legatura cu arta culinara. Afla cele mai comune 5 conceptii false!

1. Nu se poate praji cu uleiul de masline

Multi cred ca daca folosesc ulei de masline pentru a gati mancarea va prinde un gust neplacut. Fals! Aceast lucru se intampla doar pentru ca uleiul nu este bine incalzit. Lasati-l sa atinga temperatura maxima si incercati sa prajiti o portie de cartofi. Va iesi delicios!

2. Cuptorul cu microunde distruge nutrientii

Orice aliment expus temperaturii isi va pierde din proprietatile nutritive. Acest lucru se intampla si atunci cand fierbem sau prajim. Doar pentru ca microundele sunt invizibile nu inseamna ca fac mai mult rau.

3. Ciupercile nu trebuie spalate

Exista o idee preconceputa conform careia ciupercile nu trebuie spalate cu apa, ci doar sterse usor, pentru a nu-si pierde gustul. Un studiu a demonstrat ca aceste alimente nu-si schimba deloc proprietatile atunci cand intra in contact cu apa.

4. Alcoolul se evapora la foc

Fals! Foarte multi bucatari cred ca alcoolul folosit la sosuri se pierde odata cu cresterea temperaturii, insa acest lucru nu este adevarat. Desi nu se mai simte acel miros pregnant, trebuie ca mancarea sa stea la foc cel putin 3 ore pentru a scapa de toate urmele de alcool.

5. Uscarea carnii inainte de prajire retine aromele

Este o idee preconceputa fara acoperire in realitate. Nu se poate retine acel "suc" specific carnii daca aceasta urmeaza a fi prajita. In orice caz, uscarea in prealabil nu ajuta la nimic. Carnea poate iesi suculenta sau cu o aroma specifica, insa asta tine doar de abilitatile bucatarului, nicidecum de mituri.

sursa: AskMen.com

foto: Hepta.ro

Afla de ce si-au pierdut rosiile gustul!... O privire frumoasa: afla cum sa iti ingrijesti genele!...
Parteneri
Ce este grăsimea abdominală. 4 motive care pot duce la apariția acesteia
Grăsimea abdominală, așa cum îi spune și numele, este acea grăsime care se acumulează în zona abdomenului. Cunoscută și drept grăsime viscerală, aceasta acaparează organele abdominale, printre care ficatul și intestinele. Aceasta este extrem de periculoasă pentru sănătatea noastră și poate duce la creșterea riscului de a face diabet.
Catine.ro
Ultimele știri