Daca vrei sa te perfectionezi in prepararea pestelui trebuie sa eviti greselile pe care le fac majoritatea bucatarilor amatori, acestea fiind identificate de revista Food & Wine.
1.Nu cumperi pestele potrivit. Prima greseala care se face intervine in momentul cumpararii. Este important sa stii de unde provine pestele si cand a fost prins daca vrei sa il prepari asa cum trebuie si sa aiba un gust bun.
2.Folosesti prea multe condimente. Aroma delicata a pestelui este de multe ori mascata din cauza ca se folosesc prea multe condimente in incercarea de a-l face si mai savuros. Sarea este suficienta atunci cand prepari peste acasa. Doar la cel cu carnea mai tare, pe care il coci pe gratar poti sa adaugi fara probleme si alte condimente.
3.Il gatesti la fel ca pe pui. O greseala foarte mare este sa folosesti pentru peste aceasi timp de preparare ca pentru pui sau vita. Pestele se coace mult mai repede, iar daca il lasi in cuptor mai mult decat trebuie, carnea se va rupe si va deveni foarte uscata.
Foto: hepta.ro
Afla cum trebuie sa iti alegi prima casa!... Afla cum te ajuta uleiul de cocos sa scapi de riduri!...