Antena Căutare

Un mic dejun popular: Oua Benedict

Ouale Benedict sunt printre cele mai savuroase preparate de mic dejun. Succesul lor se datoreaza faptului ca, in afara gustului formidabil, au un aspect atragator (culorile se imbina perfect) si sunt satioase.



Ai nevoie de:

- felii de prosciutto sau bacon taiate subtire
- oua
- chifle crocante, din cereale integrale
- sos olandez
- patrunjel si fulgi de ardei iute pentru garnisire (optional)

Pasi:

1. Prepara sosul olandez si lasa-l deoparte.
2. Prajeste ouale ochiuri.
3. In timp ce se prajesc ouale, taie chiflele pe jumatate si asaza-le in farfurii, cu coaja in jos.
4. Pune pe fiecare jumatate de chifla cate o felie de bacon.
5. Peste bacon asaza cate un ou ochi si deasupra toarna putin sos olandez.
6. Garniseste cu frunze de patrunjel si fulgi de ardei iute.


Ponturi:

- Alege sa iti faci singur sosul olandez. Calitativ, nu se compara cu cel luat din comert. Sosul contine oua, care sunt perisabile, asa ca fa un calcul: cam cati conservanti trebuie sa contina sosul din borcan pentru a sta luni intregi pe raftul din supermarket?
- Poti inlocui baconul cu orice tip de sunca preferi, dar alege sa fie de calitate. O meriti.
- Ouale Benedict sunt servite adesea cu sparanghel la aburi sau pe grill.
- Nu-ti fie frica sa variezi ingredientele. Daca inlocuiesti baconul cu spanac, vei obtine oua florentine. Sosul olandez poate fi inlocuit cu sos Mornay. Poti folosi si somon, ansoa, anghinare, carnati, plus orice tip de paine. Astfel micul dejun nu va deveni niciodata plictisitor.

Citeste si alte articole interesante numai pe Good Food!

Secrete pentru ca parul sa iti creasca mai repede... Atentie: pisicile nu cad intotdeauna in picioare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x