Medicii veterinari va ofera cateva solutii de baza, benefice pentru animalutul dumneavoastra.
Cum se evita insolatia?
Cel mai indicat ar fi sa nu fie plimbate in orele de varf, ci dimineata si seara, dupa ce s-a mai racorit putin si soarele nu mai arde atat de puternic.
Si actiunile de cosmetizare sunt foarte importante: dusurile reci, taierea blanii sau piscinute speciale pentru animale.
Primele semne ale unei eventuale afectiuni
Si la pisici si la caini, insolatia se manifesta prin hipertermie, gafaieli, salivatie, inrosirea ochilor si stari pronuntate de oboseala sau chiar, mai rau, inconstienta.
O masura de prim ajutor sunt dusurile reci sau aplicarea de prosoape ude. A se evita apa foarte rece de la frigider si gheata. Daca, dupa toate acestea, animalutul inca mai prezinta starile mentionate mai sus, cel mai indicat este un consult veterinar.
Caldura, unul din factorii aparitiei capuselor
Foarte multi oameni se tem ca animalele lor sa nu ia capuse. Acestea sunt foarte periculoase, deoarece transmit boli si infectii grave catre animal.
Toate chimicalele folosite impotriva capuselor, pot dauna pielii animalului. Cel mai indicat este sa ii faceti un vaccine periodic, care il poate proteja impotriva puricilor si a capuselor.
Ingrijirea animalului, foarte importanta
-> animalul trebuie lasat sa consume, pe zi, atata apa cat doreste;
-> daca plecati in concediu, e bine de stiut faptul ca exista adaposturi care au foarte multa grija de animalute;
-> cele mai frecvente boli de vara ar fi dermatitele alimentare, din cauza excesului de proteine. E bine ca legumele sa fie amestecate cu carnea;
-> incercati sa ii preparati mancare in casa, de exemplu carne fripta cu legume, cam odata pe saptamana.
Foto: Hepta
Baia japoneza: armonie, simplitate si liniste... VIDEO! Enterocolita face ravagii in randul copiilor...