Nu știm dacă pe 20 februarie, 2018, Rihanna își servește invitații cu o bucată de plăcintă cu cireșe, însă ce știm sigur este că… Astăzi este ziua plăcintei cu cireșe. Aa că puneți-vă pe treabă și gătiți această plăcintă gustoasă!
Noi avem pentru tine multe rețete, între care și acest preparat cu cireșe. Îți prezentăm mai jos plăcintă cu cireșe pe care o poți găti, mai ales, pe timp de vară.
- 600 g cireșe
- 30 unt
- 4 ouă
- 240 ml lapte
- 100 g făînă
- un vârf de sare
- 100 g zahăr
- jumătate de sticluța de esență de migdale
- jumătate de sticluța de esență de vanilie
- zahăr pudra pentru décor
Se scot sâmburii din cireșe și se încălzește cuptorul la 180 de grade. Se unge o tavă cu unt și se presară două linguri de zahăr. Se aranjează cireșele în tavă în mod uniform.
Se amestecă ouăle, zahărul și praful de sare, apoi se toarnă făînă. Se mixează împreună cu laptele, esențele de vanilie și migdale, untul topit și se amestecă până devine o compoziție omogenă.
Deșertul se coace timp de 40 de minute, până se rumenește. La final, se decorează cu zahăr pudră.