Ziua de luni este întotdeauna mai dificilă, deoarece este momentul în care ne întoarcem la birou, însă dacă vei alege să te răsfeţi cu un preparat delicios, totul va fi mai uşor. Vlădutz, bucătarul de la Neatza, îţi recomandă să găteşti file dulce acrişor.
Ingrediente:
- Muşchi file
- Usturoi
- Ghimbir
- Dafin
- Piper
- Coriandru
- Chimen
- Orez cu bob lung
- Naut
Ingrediente necesare pentru sos:
- Muştar
- Compot de piersici
- Miere
- Smochine
- Ceapă roşie
- Capere
- Oţet balsamic
Mod de preparare:
Muşchiul file se condimentează, se înfăşoară în folie şi se dă la cuptor timp de două ore.
Între timp, se fierbe orezul, se adaugă năutul şi se parfumează cu unt.
Ingredientele pentru sos se toacă mărunt, se adaugă merele, muştarul, oţetul balsamic şi se serveşte cu friptură şi cu orez.