- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O gospodină cu experienţă din Bucureşti dezvăluie care este greşeala pe care nu trebuie să o facem pentru ca piftia să tremure ademenitor şi invitaţii să o savureze cu cea mai mare plăcere.
Căpăţâna de porc se taie în bucăţi potrivite, iar într-o oală încăpătoare se pun la fiert urechi, rât, bucăţi de carne şi şoriciul, oase de rasol, adidaşi de porc, dar şi morcovii întregi şi bucăţile de ţelină, puţină sare şi boabele de piper.
Important este ca apa să acopere bine carnea, pentru că nu aveţi voie să completaţi cu apă după ce aceasta se va evapora în timpul fierberii, ne sfătuieşte Elisabeta Stoica din Bucureşti, gospodină cu zeci de ani de experienţă. Se fierbe totul la foc potrivit, până când începe carnea să se desprindă de pe oase. Nu uitaţi ca în timpul fierberii să îndepărtaţi grăsimea şi spuma care se adună la suprafaţă.
După ce carnea a fiert, scoateţi totul din apă pe platouri, inclusiv legumele, şi separaţi carnea de os. Zdrobiţi usturoiul şi frecaţi-l cu sare, trageţi de pe foc oala cu zeama în care a fiert carnea şi puneţi usturoiul în ea, apoi amestecaţi totul bine. Lăsaţi compoziţia la odihnit timp de 10 minute.
Rezultatul trebuie să aibă o consistenţă uşor lipicioasă. Pentru a verifica dacă piftia se va închega, puteţi să puneţi nişte zeamă pe o farfuriuţă şi să o băgaţi puţin la frigider.
Vezi continuarea AICI.
Mezeluri de calitate pentru români sănătoși...