Antena Căutare

Burger Dubai în restaurantele din România. Cât costă și ce înseamnă, de fapt, această experiență culinară

După fenomenul ciocolata Dubai au apărut mai multe produse alimentare care merg pe aceeași rețetă. Dacă până acum au fost reinventate deserturi autohtone după rețeta ciocolatei Dubai, acum s-a preparat și un burger. Iată ce semnifică această experiență gastronomică.

Galerie
Rețeta clasică a burgerului a fost reinterpretată cu succes | Antena 1, ProfiMedia

Un nou trend culinar inspirat de ciocolata Dubai a luat cu asalt piața românească. Este vorba de burgerul Dubai și respectă rețeta celebrului desert.

Citește și: Cât costă cozonacul Dubai în cofetării, cu o lună înainte de Sărbătorile de iarnă. Și prețul pentru cel clasic a crescut

Burger Dubai în restaurantele din România. Cât costă și ce înseamnă, de fapt, această experiență culinară

Rețeta clasică a burgerului a fost reinterpretată, îmbinând texturi și arome inedite. Produsul fast-food a primit un upgrade care i-a încântat pe gurmanzi.

Articolul continuă după reclamă

Burgerii sunt printre preferințele culinare ale românilor, iar orice fel de inovație atrage mulți curioși. Potrivit Observatornews.ro, burgerul Dubai este preparat cu vită Wagyu, fistic, cataif și cheddar fin din Anglia.

Citește și: A apărut langoșul Dubai. Unde se vinde și cum arată

Bucătarii vin cu inovații și pentru chiflă, pe care au dat-o la schimb cu croissantul. Dacă existau înainte plângeri și lamentări pentru faptul că burgerul e prea mare și nu poate fi mâncat ușor, de acum există și varianta turtită, care satisface această nevoie.

Citește și: Rețetă ciocolată Dubai cu kataifi și cremă de fistic. Cum se prepară desertul care face furori în mediul online

„Dacă ai un pic de gust şi imaginaţie poţi face burgerul în 10.000 de modeluri diferite. Astăzi pregătim burger Dubai. Avem carne de vită, cheddar, roşie, salată, chiflă, un pic de maioneză şi, bineînţeles, fisticul cu cataif, combinaţia din Dubai, cea mai celebră.

Citește și: Ciocoliva, ciocolata Dubai de România. Antreprenorii prepară și câte 10 kg pe zi: „Vânzările au explodat”

Pasta de fistic se creează prin a blenda fisticul, adăugând ulei şi puţină sare. Avem un conţinut undeva la 70% fistic şi 30% cataif şi secretul meu, un pic de parmezan pus în această combinaţie", spune bucătarul Gigi Nicolae.

„Este o combinaţie foarte bună, croissantul fiind făcut cu unt. El ar putea fi mâncat şi la cină şi la prânz şi la brunch.

Citește și: Cât costă o ciocolată Dubai făcută de Gabriela Cristea în atelierul ei. Prezentatoarea TV a arătat cum gătește celebrul desert

Românii sunt foarte curioşi de gastronomie şi în special de burgeri. Mai nou a apărut trendul acesta cu smashed.

Burgerul smashed are un gust diferit pentru că este făcut foarte presat. Este foarte uscat la margini şi puţin suculet în interior", declară Cătălin Potecaru, patronul unui restaurant.

Potrivit sursei menționate anterior, preţul unor astfel de burgeri este între 40 şi 60 de lei.

Prăjitura pentru sărbători cu foi cu nucă și cremă de mascarpone cu nesquik. E gata în mai puțin de o oră!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 25 noiembrie 2024. Adelina și Vlad au câștigat 25.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 25 noiembrie 2024. Adelina și Vlad au câștigat 25.000 de lei Luni, 25.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x