Antena Căutare

Care e deosebirea dintre a găti și a face mâncare?

A găti sau a face de mâncare? Aceasta este întrebarea! Însă câți dintre noi au aflat că, deși vorbim despre același rezultat, pașii sunt alții!? Adevărul este că atunci când îți e foame, numai la diferența dintre “dintre a găti și a face mâncare” nu te mai gândești, dar haide să aflăm împreună ceva ce numai bucătarii știu!

Livrare mâncare
Mâncare | Profimedia

Gătitul reprezintă o pasiune și o plăcere, iar ”a face mâncare” reprezintă o îndatorire. De asemenea, mulți sunt cei care consideră că a găti este o activitate complexă care implică pe lângă multe oale, tigăi, ustensile de bucătărie, aragaz, ulei încins și un strop mai mare de devotement, răbdare, tenacitate, preciepere, dar și multă voință.

De cealată parte avem “a face de mâncare”, care iese din aria pasiunii și intră sub “tutela” cerințelor corpului, motorului suprem al vieții, care se ghidează după nevoia instinctuală de hrană. Sună dur? Mai prietenos explicat, atunci când îți este foame și vii după o zi de muncă acasă, iar din frigider “îți zâmbesc” câteva foi de salată, o șuncă presată și niște ouă, atunci te apuci să faci ceva de mâncare care să îți potolească foamea.

E exact ca atunci când, înainte să te apuci de gătit, îți faci ceva de mâncare și abia mai apoi te bucuri de savoarea mâncărurilor preparate cu pasiune. Nu-i așa că mâncarea gătită are întodeauna un gust mai bun, dar mai ales când e mâncare de la restaurant?

Un mic secret ce merită să fie împărtișit este că în restaurante lucrează bucătari, care pe lângă priceperea de a prepara diverse mâncăruri, adaugă și un strop de pasiune care transformă totul într-un “gătit suprem”.

Mâncarea de acasă sau cea de la restaurant? Cum obții preparate delicioase

Când gătim acasă niciodată nu știm exact cantitățile de alimente pe care le folosim și uneori, trebuie să recunoaștem, mai rămâne prin frigider ceva din ce-am gătit cu câteva zile în urmă. Cui nu i s-a întâmplat asta măcar odată...?

Când gătim o masă completă pentru familie sau pentru prieteni nu putem ști exact cum va arăta la final sau ce gust va avea mâncarea pegătită. Mai mult, chiar dacă preparatele noastre sunt gustoase și ne dăm silința să le facem să arate cât mai apetisant în farfurie, nu mereu se întâmplă să ne iasă la fel de bune ca într-un restaurant, de aceea numeroase persoane aleg să folosească o aplicație de unde pot să-și comande mai multe feluri de mâncare și să le aranjeze acasă, în farfurie, exact așa cum le place.

Însă mai e un avantaj, pasionații de mâncare se pot inspira din gust și din plating pentru a face exact la fel, având în față felul de mâncare preferat. Preparatele gustoase și sănătoase definesc restaurantele eatZZ, din care poți alege ce ți se potrivește.

Însă, cu toții am vrea să știm ce trucuri folosesc bucătarii din restaurante pentru a găti preparatele atât de bune și de delicioase.

Câteva trucuri pe care nu ți le va spune niciodată un bucătar

  1. Gătitul la cuptor încins – aproape toate mâncărurile sunt trecute puțin la cuptor
  2. Salota – un ingredient secret cu aroma foarte puternică
  3. Untul în cantități mari – multe preparate sunt gătite cu unt
  4. Sare – bucătarii cunosc foarte bine câtă sare trebuie să pună. De obicei, puțin mai multă decât obișnuiești să mânânci tu
  5. Carnea proaspătă – gustul natural și aroma
  6. Legumele păstrate la temperatura camerei: ardeii grasi, roșiile, ceapa, castraveții nu se țin în frigider

Până și legumele de la piață au gustul mult mai bun și asta pentru că nu sunt ținute la temeraturi foarte mari. De exemplu, roșiile ținute la temperaturi scăzute, timp de 7 zile, pierd din substanțele ce le ajută să aibă aroma caracteristică.

Acestea sunt doar câteva dintre trucurile la care apelează un bucătar profesionist, însă stați pe aproape că în curând vom mai afla câte ceva despre scretele bucătăriei. Însă, până atunci, dacă nu ai chef să gătești și nici să-și faci ceva de mâncare, lasă bucătarii de la eatZZ să-și facă treaba, că ei sunt dornici de gătit și îți promit multă pasiune și un gust desăvârșit. Până îți vine comanda, poți să înfuleci ceva din ce găsești prin casă! . ;)

De la preparate tradiționale, cu specific românesc, la bucătăriile internaționale europene și nu numai, eatZZ le propune utilizatorilor o gamă variată de opțiuni pentru mic dejun, prânz, cină și “orice poftă există între ele”, după cum spun chiar ei.

Descarcă aplicația eatZZ de aici >>> www.eatzz.ro/#descarca-aplicatia

Vezi toate restaurantele din aplicația eatZZ >>> https://eatzz.ro/bucuresti/restaurante

Cum se taie pepenele mai ușor. Top 10 moduri simple și rapide...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x