Antena Căutare

Care e deosebirea dintre a găti și a face mâncare?

A găti sau a face de mâncare? Aceasta este întrebarea! Însă câți dintre noi au aflat că, deși vorbim despre același rezultat, pașii sunt alții!? Adevărul este că atunci când îți e foame, numai la diferența dintre “dintre a găti și a face mâncare” nu te mai gândești, dar haide să aflăm împreună ceva ce numai bucătarii știu!

Mâncare | Profimedia

Gătitul reprezintă o pasiune și o plăcere, iar ”a face mâncare” reprezintă o îndatorire. De asemenea, mulți sunt cei care consideră că a găti este o activitate complexă care implică pe lângă multe oale, tigăi, ustensile de bucătărie, aragaz, ulei încins și un strop mai mare de devotement, răbdare, tenacitate, preciepere, dar și multă voință.

De cealată parte avem “a face de mâncare”, care iese din aria pasiunii și intră sub “tutela” cerințelor corpului, motorului suprem al vieții, care se ghidează după nevoia instinctuală de hrană. Sună dur? Mai prietenos explicat, atunci când îți este foame și vii după o zi de muncă acasă, iar din frigider “îți zâmbesc” câteva foi de salată, o șuncă presată și niște ouă, atunci te apuci să faci ceva de mâncare care să îți potolească foamea.

E exact ca atunci când, înainte să te apuci de gătit, îți faci ceva de mâncare și abia mai apoi te bucuri de savoarea mâncărurilor preparate cu pasiune. Nu-i așa că mâncarea gătită are întodeauna un gust mai bun, dar mai ales când e mâncare de la restaurant?

Un mic secret ce merită să fie împărtișit este că în restaurante lucrează bucătari, care pe lângă priceperea de a prepara diverse mâncăruri, adaugă și un strop de pasiune care transformă totul într-un “gătit suprem”.

Articolul continuă după reclamă

Mâncarea de acasă sau cea de la restaurant? Cum obții preparate delicioase

Când gătim acasă niciodată nu știm exact cantitățile de alimente pe care le folosim și uneori, trebuie să recunoaștem, mai rămâne prin frigider ceva din ce-am gătit cu câteva zile în urmă. Cui nu i s-a întâmplat asta măcar odată...?

Când gătim o masă completă pentru familie sau pentru prieteni nu putem ști exact cum va arăta la final sau ce gust va avea mâncarea pegătită. Mai mult, chiar dacă preparatele noastre sunt gustoase și ne dăm silința să le facem să arate cât mai apetisant în farfurie, nu mereu se întâmplă să ne iasă la fel de bune ca într-un restaurant, de aceea numeroase persoane aleg să folosească o aplicație de unde pot să-și comande mai multe feluri de mâncare și să le aranjeze acasă, în farfurie, exact așa cum le place.

Însă mai e un avantaj, pasionații de mâncare se pot inspira din gust și din plating pentru a face exact la fel, având în față felul de mâncare preferat. Preparatele gustoase și sănătoase definesc restaurantele eatZZ, din care poți alege ce ți se potrivește.

Însă, cu toții am vrea să știm ce trucuri folosesc bucătarii din restaurante pentru a găti preparatele atât de bune și de delicioase.

Câteva trucuri pe care nu ți le va spune niciodată un bucătar

  1. Gătitul la cuptor încins – aproape toate mâncărurile sunt trecute puțin la cuptor
  2. Salota – un ingredient secret cu aroma foarte puternică
  3. Untul în cantități mari – multe preparate sunt gătite cu unt
  4. Sare – bucătarii cunosc foarte bine câtă sare trebuie să pună. De obicei, puțin mai multă decât obișnuiești să mânânci tu
  5. Carnea proaspătă – gustul natural și aroma
  6. Legumele păstrate la temperatura camerei: ardeii grasi, roșiile, ceapa, castraveții nu se țin în frigider

Până și legumele de la piață au gustul mult mai bun și asta pentru că nu sunt ținute la temeraturi foarte mari. De exemplu, roșiile ținute la temperaturi scăzute, timp de 7 zile, pierd din substanțele ce le ajută să aibă aroma caracteristică.

Acestea sunt doar câteva dintre trucurile la care apelează un bucătar profesionist, însă stați pe aproape că în curând vom mai afla câte ceva despre scretele bucătăriei. Însă, până atunci, dacă nu ai chef să gătești și nici să-și faci ceva de mâncare, lasă bucătarii de la eatZZ să-și facă treaba, că ei sunt dornici de gătit și îți promit multă pasiune și un gust desăvârșit. Până îți vine comanda, poți să înfuleci ceva din ce găsești prin casă! . ;)

De la preparate tradiționale, cu specific românesc, la bucătăriile internaționale europene și nu numai, eatZZ le propune utilizatorilor o gamă variată de opțiuni pentru mic dejun, prânz, cină și “orice poftă există între ele”, după cum spun chiar ei.

Descarcă aplicația eatZZ de aici >>> www.eatzz.ro/#descarca-aplicatia

Vezi toate restaurantele din aplicația eatZZ >>> https://eatzz.ro/bucuresti/restaurante

Cum se taie pepenele mai ușor. Top 10 moduri simple și rapide...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 9, 12 aprilie 2025. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Bogdan Simion Sambata, 12.04.2025, 15:30
Citește și
Drob de pui pentru Paște, o rețetă simplă și delicioasă
Ciorbă de miel cu smântână, usturoi și verdețuri Catine.ro
Rețetă de cozonac moldovenesc pufos. Pașii pe care să-i urmezi ca să-ți iasă un deliciu
Ținuta de gală a Thaliei a atras toate privirile la un eveniment caritabil. Cum a arătat vedeta Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Unde a plecat Monica Bîrlădeanu înainte de Paște. Nu s-a pozat cu Valeriu Gheorghiță, ci cu soția unui medic... Libertatea.ro
Ray Dalio, legendarul investitor al unuia dintre cele mai mari fonduri de investiţii: Tarifele au un efect... Ziare.com
Anunțul lui Ilie Năstase, după lovitura uriașă dată de Ion Țiriac în România: „Asta e important!” AntenaSport
Ce s-a aflat acum despre divorțul cuplului Kanye West și Bianca Censori. Dezvăluirile neașteptate făcute de... Elle
“Oxicomana lui Vlad Pascu”, postare sfâșietoare, după moartea suspectă a lui Rareș. Cine l-ar fi găsit... Spynews.ro
Cât costă un tort pentru Paște în cofetăria Gabrielei Cristea: Fanii și-au pus mâinile în cap! BZI
Carmen Harra vorbește despre surpriza de la alegeri: „O femeie apare în prim plan!“ BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă HelloTaste.ro
Imagini sfâșietoare din momentul în care polițiștii intră în casa lui Gene Hackman. Cum au fost găsiți... Antena3.ro
Ce planuri are noul șef NASA pentru agenția spațială. Jared Isaacman a fost numit la conducere de către Donald... useit
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2025. Vărsătorii au probleme cu banii. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Se pregătesc noi criterii pentru definirea consumatorului vulnerabil de energie. Plafonarea prețurilor expiră pe 1... Jurnalul
Furtul artefactelor dacice: Polițiștii au arestat și un al cincilea suspect Kudika
Condimentul care frăgezeşte friptura de miel. Îl ai mereu în casă, îi dă şi un gust aparte Playtech
Cum a murit, de fapt, Rareș Ion, dealerul lui Vlad Pascu. Fratele lui a făcut dezvăluiri cutremurătoare Redactia.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat... Observator
Ce este reacția Maillard. Cele 7 reguli pentru gătirea corectă a alimentelor prăjite MediCOOL
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios HelloTaste
FOTO. Teodora Stoica, imagini fabuloase din Japonia. A fost la templul acoperit cu foiță de aur ProSport
Cele CINCI zodii cu portofelul plin de Paște. În sfârșit, norocul vine la ele Gandul
Aparatul electrocasnic care va DISPĂREA din toate bucătăriile. Majoritatea românilor îl folosesc zilnic CanCan
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului DeParinti
Britney Spears i-a îngrijorat pe fani după ce a fost văzută cu un obiect ciudat la sosirea în Mexic ZUTV
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și... UseIT
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x