Antena Căutare

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci avocado în fiecare zi. La ce trebuie să te aștepți

Avocadoul este un fruct popular în lume, adorat de mulți pofticioși. Însă ce se întâmplă dacă consumi regulat avocado?

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci avocado în fiecare zi. La ce trebuie să te aștepți | Pixabay

Originar din regiunile mai calde din Mexic și America Centrală, avocadoul este adesea preferat în salate, la micul dejun, alături de ouă poșate și nu numai.

Citește și: O femeie a mâncat somon în fiecare zi, timp de o săptămână. Cum i-a influențat sănătatea peștele introdus obligatoriu în dietă

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci avocado în fiecare zi. Iată la ce trebuie să te aștepți

Pulpa cremoasă a avocadoului conține cea mai mare cantitate de grăsimi, calorii și proteine dintre toate fructele. În plus, este o sursă excelentă de fibre, potasiu, magneziu, vitaminele din complexul B, vitamina E, etc.

Articolul continuă după reclamă

Nu este de mirare că consumul de avocado a crescut mult la nivel mondial. Nu numai că sunt pline de nutrienți, dar textura sa untoasă și aroma ușoară de nucă le face greu de rezistat în fața tentației.

Citește și: Cum alegi avocado în mod corect. Sfaturi utile în bucătărie

Cu toate acestea, conținutul lor ridicat de calorii și de grăsimi te poate face să te întrebi dacă nu cumva este sigur să consumi avocado în mod regulat.

Citește și: Cum ajuți avocado să se coacă. 3 variante rapide

Acest fruct este o sursă bogată de fibre, necesare pentru menținerea sănătății sistemului digestiv. Astfel, un avocado conține aproape 13,5 grame de fibre, ceea ce reprezintă aproape jumătate din recomandarea unui consum de 28, respectiv 34 de grame de fibre zilnic.

Citește și: Îl folosești zilnic, dar nu știai că acest ulei ar putea să ducă la inflamație în corp. Care este varianta mai sănătoasă

Aportul de fibre joacă un rol important în menținerea sănătății bacteriilor bune din intestin.

„Multe alimente bogate în fibre includ elemente prebiotice, cum ar fi avocado. Prin urmare, consumul unei varietăți de alimente bogate în fibre precum avocado, fructe de pădure și nuci funcționează împreună cu alimente bogate în probiotice precum varza murată, kimchi și iaurtul. Ele produc beneficii pentru sănătate”, explică dieteticianul Jeje Noval pentru Eating Well.

Mai mult, un studiu din 2022, publicat în Journal of American Heart Association, a arătat cum persoanele care au mâncat un avocado pe zi, timp de șase luni, și-au menținut greutatea normală. Prin urmare, consumul de avocado nu a contribuit la creșterea în greutate.

Citește și: Superalimentele pe care e indicat să le consumi în fiecare zi. Nu ar trebui să-ți lipsească de la masă

Motivul pentru care avocado este excelent pentru menținerea greutății se datorează conținutului de fibre și de grăsimi mononesaturate. S-a demonstrat că fibrele cresc senzația de sațietate, în timp ce grăsimile mononesaturate (în special acidul oleic) pot scădea depozitarea grăsimilor atunci când sunt consumate în cantități adecvate.

Citește și: Beneficiile consumului de avocado. Este recomandat să îl integrezi în alimentația ta

În altă ordine de idei, pentru a reduce riscul de apariție a bolilor de inimă, este vital să ai o dietă bogată în potasiu, magneziu, fibre, folați, grăsimi mononesaturate, polifenoli și antioxidanți, exact ce conține un avocado.

Un studiu din 2022 apărut în Journal of the American Heart Association a arătat că consumul de avocado poate scădea cu 16-22% riscul de apariție a bolilor cardiovasculare și a bolilor coronariene. Cercetătorii au observat că schimbarea unei jumătăți de porție de unt, margarină, ou, brânză, iaurt sau carne procesată cu aceeași cantitate de avocado scade semnificativ riscul acestor afecțiuni.

Citește și: Alimente recomandate pentru sănătatea rinichilor. Cele mai recente sugestii ale nutriționiștilor

Dacă ești interesat să previi declinul cognitiv și să-ți menții sănătatea creierului, consumul zilnic de avocado te poate ajuta. Potrivit unui studiu din 2020 din Jurnalul Internațional de Psihologie, avocadoul conține luteină, care poate îmbunătăți funcția cognitivă.

Luteina este un carotenoid sau un pigment vegetal care reprezintă 66-77% din concentrația totală de carotenoizi din creierul uman. Se crede că are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care ajută la protejarea creierului.

Un studiu din 2021 din Frontiers in Nutrition a constatat că persoanele în vârstă care mănâncă avocado sau guacamole au avut scoruri cognitive semnificativ mai mari la toate testele cognitive. Dintre testele cognitive evaluate, consumul de avocado a îmbunătățit semnificativ performanța memoriei.

O femeie a mâncat somon în fiecare zi, timp de o săptămână. Cum i-a influențat sănătatea peștele introdus obligatoriu în... Căpșunile nu au semințe la exterior. Ce sunt ele, de fapt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei Vineri, 15.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x