- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Roșiile românești din propria curte sunt mult mai gustoase față de cele care vin din import, fapt pentru care se observă și o cerere mult mai mare a acestora oriunde în țară.
Pentru a avea propriile roșii gustoase și sănătoase chiar la tine acasă, nu ai nevoie decât de un teren, de câteva răsaduri foarte bune, dar și să cunoști un secret eficient al gospodarilor adevărați.
Iată ce trebuie să pui la rădăcina roșiilor pentru un gust plin de savoare!
Ce se pune la rădăcinile roșiilor pentru a fi mult mai gustoase
În timpul verii, roșiile sunt preferatele românilor, mai ales că acestea merg combinate în mai multe feluri de mâncare, fiind răcoritoare și adăugând un plus de savoare tuturor preparatelor.
Totuși, roșiile care vin prin import nu au gustul dulce la care se așteaptă majoritatea românilor, ci conțin o mare cantitate de apă care diminuează din savoarea pe care ar trebui să o aibă, și, tocmai de aceea mulți gospodari aleg să își planteze roșii chiar în propriile curți.
Cu toate acestea, nu întotdeauna roșiile cultivate personal au un gust autentic românesc, mai ales dacă nu sunt îngrijite așa cum ar trebui.
Adevărații gospodari au un secret pe care îl folosesc în fiecare an pentru ca roșiile lor să fie dulci și gustoase.
Trucul constă în adăugarea unui ingredient chiar la rădăcina roșiilor, și anume, a sării de magneziu.
Citește și: Ceaiul de păpădie, băutura considerată ciudată care are beneficii extraordinare pentru organism
Cum să administrezi corect sarea de magneziu la rădăcina roșiilor
Tot ce trebuie să faci este să pui un litru de apă într-o sticlă peste care adaugi o lingură de sare de magneziu.
Soluția obținută se amestecă și apoi se pulverizează la rădăcina roșiilor în perioada lor de creștere de două ori pe lună, potrivit Spy News.ro.
Trucul banal nu este deloc costisitor, iar roșiile se vor bucura de o creștere armonioasă.
Ce se pune la rădăcinile roșiilor pentru un rod bogat
Gospodarii dezvăluie și secretul lor pentru ca roșiile cultivate să aibă parte de un rod bogat. Este vorba tot de un preparat la fel de ieftin care dă dovadă de multă eficiență.
Soluția constă în cenușă și apă și se prepară astfel:
Se adaugă 500 de gramde de cenușă și se amestecă cu un litru de apă. Preparatul se pune la fiert și se lasă la răcit până când cenușa se separă de apă și rămâne la fundul recipientului.
Ultimul pas este de a se strecura apa și de a se pune în cantități optime la rădăcinile roșiilor.
Citește și: Leguma care te ajută să scapi de gheața în exces din congelator. Cum se procedează pas cu pas
Cum să păstrezi roșiile proaspete mai mult timp
Deși multă lume depozitează roșiile în frigider, experții susțin că este o mare greșeală.
Pentru că temperaturile din această perioadă sunt extrem de ridicate există șansa ca roșiile să se strice mult mai repede decât ne așteptăm chiar dacă noi considerăm că le depozităm corect.
Specialiștii susțin faptul că este extrem de important ca atunci când cumpărăm roșii să le alegem întotdeauna pe cele mai tari pentru ca mai apoi să te poți bucura de ele cât mai mult timp.
„Nu ar trebui să se simtă ca un balon cu apă. Acesta este un semn de vânătaie”, menționează Katie Rose Seward, fermier și proprietarul Head Over Fields din Charlotte, Vermont, citată de adevărul.ro, care punctează că, indiferent de locul de achiziție, acestea nu ar trebui să fie mult prea moi.
Totuși, pentru ca roșiile să rămână proaspete cât mai mult timp este obligatoriu să le depozitezi la temperatura camerei, departe de lumina directă a soarelui care le poate coace mult mai repede decât îți imaginezi.
Deși multă lume păstrează roșiile în frigider, experții menționează că acest aspect duce de fapt la întărirea lor și la pierderea aromei la care ne așteptăm.
Totodată, este bine să păstrezi roșiile departe de banane și avocado pentru că cele două fructe emană un gaz numit etilenă, care activează o coacere a roșiilor mult mai rapidă decât în mod normal.
Rețetă de limonadă braziliană. Băutura perfectă pentru vară a devenit virală în mediul online... A plătit 300 de lei pentru tortul fiicei sale, dar cofetarul a stricat tot. Ce greșeală a putut să facă încât toată lume...