Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Cel mai tare truc învățat de la bunica! Ce se întâmplă dacă pui nucile la congelator. Gospodinele vor fi încântate să afle

Nucile sunt foarte sanatoase, motiv pentru care sunt folosite foarte desin prajituri si alte preparate, sau chiar consumate independent. Ce se intampla atunci cand luam prea multe si incep sa mucegaieasca? Iata un truc genial

Cumpărarea nucilor reprezintă o cheltuială suplimentară față de multe alimente de bază. De asemenea, datorită conținutului ridicat de grăsimi, se pot strica adesea până să apucați să le consumați. Dacă le țineți în cămară, ele vor prinde un gust ușor rânced într-o perioadă de două până la patru săptămâni. În loc să eviți a mai cumpăra multe nuci și fructe extrem de săntoase sau să le arunci, avem pentru tine un truc extrem de simplu și util, pe care il vei folosi în fiecare an: bagă nucile la congelator!

Nucile congelate, au avantajul că rezistă mult timp, unele dintre ele până la un an sau mai mult și nu necesită nici o pregătire anterioară (atunci când sunt înghețate). Este indicat să le păstrați într-o pungă bine închisă și să notați data la care au fost introduse în congelator. După ce le dezghețați, le puteți folosi direct, fără a le încălzi mai întâi (asta dacă nu doriți să obțineți nuci prăjite).

Migdalele

Nucile sunt extrem de delicioase în prăjituri, dar sunt mult mai sănătoase atunci când sunt consumate individual! Se spune că patru nuci pe zi sunt secretul unei inimi sănătoase, iar noi îți garantăm că nu doar atât!

Sănătate multă într-un miez de nucă:

Nucile sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe oleaginoase din lume. Au în compoziție o pleiadă întreagă de vitamine, minerale și grăsimi sănătoase.

Nucile reduc colesterolul, scad riscul aparitiei bolilor cardiovasculare iar riscul de stop cardiac scade cu o treime. Totodată, nucile sunt o sursa de grasimi bune și ajută la cura de slabire. Sunt un excelent remediu impotriva insomniei, alungă stresul si ameliorează durerile. Mai mult decât atât, previn constipatia, ne ajută să avem oase puternice și o viață lungă!

Cu atâtea beneficii, te-am convins, cu siguranță, să incluzi și tu nucile în meniul familiei ori de câte ori ai ocazia!

Cum îți dai seama că nucile s-au râncezit

Atenţie, nu trebuie să fie neapărat mucegăite. Acestea îşi pot modifică nuanţa, dar cel mai uşor vă daţi seama după gust şi miros. Dacă sunt neplăcute şi diferite față de cum le ştiaţi, atunci ar fi bine să le aruncaţi.