Chiar dacă Postul Paștelui impune o serie de restricții culinare, asta nu înseamnă că nu putem adapta lucrurile astfel încât să ne delectăm cu plăceri tradiționale precum... ciorba de perișoare.
Știați că există ciorbă de perișoare de post? Vă oferim, mai jos, cea mai bună rețetă de ciorbă de perișoare de post. Ingredientele sunt ieftine și se găsesc în orice sezon. În plus, se prepară în doi timpi și trei mișcări.
Pentru o ciorbă de prișoare de post, aveți nevoie de:
- o mână de orez
- o pungă mică de soia granule, 100 g
- zarzavat pentru ciorbă (țelină, ardei gras, morcov)
- pătrunjel și leuștean
- borș sau lămâie stoarsă
Mod de preparare:
Soia se lasă la fiert și apoi se scurge bine. O adaugăm apoi la orezul care a stat la umflat în apa călduță.
Într-o oală mare, se pune la fiert zarzavatul. Când legumele sunt aproape fierte, adăugăm lingurițe mici din amestecul de orez cu soia și puțin ulei de măsline. Va fi o pastă groasă și care va stă laolaltă, dacă nu lăsați focul dat tare. Aveți grijă să nu clocotească când așezați perișoarele în oală cu ciorbă.
După ce sunt fierte perișoarele, la foc mic, adăugați borș și apoi verdeață.
Poftă bună la ciorba de perișoare de post, o variantă rapidă, gustoasă și sănătoasă!
sursă foto: cook diary.com, sursă rețetă:copiisiparinti.wordpress.com
Pizza de post. Încearc-o și tu! Simplă și rapidă!... Clătitele grecești, un deliciu! Tu ai încercat această rețetă?...