Chifteluțele suedeze sunt altceva decât clasicele noastre chifteluțe, sunt mai cremoase, aromate și cu gust ușor dulce și picant.
Ingrediente pentru rețeta de chifteluțe suedeze:
- 500 gr carne de vită, tocată
- 200 ml smântână
- 50 ml miere
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 2 legături de ceapă verde
- 1 ardei iute
- 2 ouă
- 200 gr ardei capia
- 2 gr cardamon
- 1 praf de nucșoară
- unt și ulei, pentru prăjit
- 500 gr cartofi
- 50 gr unt
- sare și piper
- 150 gr ardei copți
- 50 ml smântână
Mod de preparare pentru rețeta de chifteluțe suedeze
Se toacă ceapa uscată, ceapa verde, ardeii și usturoiul mărunt și se amestecă cu carnea tocată. Se asezonează cu sare, piper, nucșoară și cardamon, apoi se adaugă smântâna, mierea și ouăle. Se omogenizează bine amestecul și se lasă la odihnit 20 de minute. Apoi se modelează chiftelele și se prepară fie prăjite în unt cu ulei, fie la cuptor.
Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăță și se transformă într-un piure rustic, asezonați cu sare și unt.
Din ardeii copți și puțină smântână și condimente se prepară un sos delicios cu care se servesc chifteluțele suedeze și piureul de cartofi.