De ziua iubirii se sărbătoreşte şi slănina! Slana Fest a ajuns la a 9-a ediţie!

În Ardeal, de ziua iubirii se sărbătoreşte şi slănina! Slana Fest este deja la a 9-a ediţie şi îi reuneşte pe cei mai pasionaţi producători.

Fiecare a adus cele mai interesante reţete şi au avut chiar şi un sfat pentru cei care vor să aleagă să petreacă într-un mod special Valentine's Day: alegeţi slănina, dar fără ceapa.

De ziua internaţională a iubirii, la SlanaFest este ziua produselor tradiţionale româneşti. Şi, aşa cum îi spune şi numele, vedeta festivalului este slănina, pe care producătorii o promovează cum pot ei mai bine.

Doamna Aurora Gânscă din satul Mănăstireni se ocupa cu agricultura de când se ştie. Are o fermă mare cu 1000 de oi, 150 de capre, 20 de vaci, dar și câteva zeci de porci, inclusiv din rasa Mangaliţa. Slanina produsă de doamna Gânscă este întotdeauna premiată la concursurile naţionale şi internaţionale. Secretul, spune ea, este modul în care îşi creşte şi îşi hrăneşte porcii.

Chiar dacă mulţi dintre iubitorii de slănină aşteaptă mai degrabă Dragobetele, comercianţii sunt pregătiţi cu delicatese şi cu sfaturi pentru cei care ar cumpăra astăzi de la ei. Acest domn din Harghita ştie exact ce să recomande tinerilor îndrăgostiţi.

Târgul rămâne deschis până duminică. Mâine vor fi desemnaţi cei mai buni cârnaţi, iar duminică se va acorda trofeul pentru cea mai bună slanina preparată anul acesta.

Ultimele știri