Ingrediente pentru reteta Biscuiti cu branza si porumb:
250g boabe de porumb din conserva, fara apa
350g de faina
2 lingurite praf de copt
2 lingurita pudra de mustar
un sfert de lingurita de boia iute
cateva frunze de cimbru
50g de unt nesarat, taiat in cubulete
175g de branza cheddar, data prin razatoare
175ml de lapte, plus extra pentru uns
sucul de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare pentru reteta Biscuiti cu branza si porumb:
1. Se aduce la punctul de fierbere o cratita cu apa sarata. Se tine un stiulete de porumb perpendicular pe un tocator si se taie cu un cutit ascutit paralel cu stiuletele, cat mai aproape de acesta, astfel incat sa eliberezi cat mai mult din boabe. Se fierb 4 minute, sau pana cand se inmoaie, apoi se scurg bine de apa.
2. Se incalzeste cuptorul la 220º C/gaz 7. Intr-un bol mare, se amesteca laolalta faina, praful de copt, mustarul, pudra de cayenne, o lingurita de sare si una de frunze de cimbru, apoi se adauga untul si se amesteca, pana cand se obtine o consistenta ca cea a firimiturilor de paine. Se adauga cea mai mare parte din cantitatea de branza si tot porumbul. Se amesteca laptele cu sucul de lamaie, apoi se adauga amestecand in bol, pana cand se obtine o coca putin lipicioasa. Ai grija sa nu o framanti prea tare.
3. Se rastoarna coca pe o suprafata presarata cu faina, se framanta de 2-3 ori ca sa se mai inmoaie putin si se imparte in 10 bile. Se modeleaza fiecare dintre ele cu mana in forma de biscuiti si se asaza intr-o tava presarata cu faina. Se unge fiecare biscuite cu lapte, se presara cu putina branza, pudra cayenne si cateva frunze de cimbru. Se dau la cuptor 10-12 minute, pana cand cresc si devin aurii si suna a gol cand ii lovesti cu degetul. Se lasa la racit pe un stativ de metal.
Pofta buna!
Foto: Good Food
Desert: Reteta Portofele aromate cu fructe... Desert afrodiziac: Reteta Capsuni in vin rose...