Ingrediente pentru rețeta Mousse de ciocolata alba si cardamom:
300ml de smantana dulce grasa (pentru frisca)
10 pastai de cardamom zdrobite
200g de ciocolata alba, rupta in bucati
Mod de preparare pentru rețeta Mousse de ciocolata alba si cardamom:
1. Se fierbe smantana impreuna cu pastaile de cardamom, apoi se lasa deoparte pentru a se infuza.
2. Se pastreaza un patratel de ciocolata si se topeste restul treptat intr-un bol mare asezat peste o cratita de apa ce fierbe la foc mic. Se adauga smantana strecurata, apoi se mixeaza cu un mixer cateva minute, pentru a se intari putin. Se toarna in vasele de mousse, se acopera si se dau la frigider 4 ore (maximum 2 zile), pana cand se raceste si se intareste. Se presara ciocolata pastrata, rasa marunt, inainte de a servi.
Foto: Good Food
Reteta de Pasti: Pulpa rumenita de miel cu rozmarin... Reteta de post a zilei: Salata cu avocado...