Ingrediente pentru reteta Fursecuri inimioara cu cirese:
- 100g de zahar pudra, plus extra pentru presarat;
- 200g de faina obisnuita, plus extra pentru presarat;
- 50g de amidon;
- 50g de migdale macinate;
- 250g de unt rece, taiat in cubulete;
- 50g de cirese glasate, tocate marunt;
- ½ lingurita extract de migdale;
- 8 linguri gem de cirese, trecut printr-o sita.
Mod de preparare pentru reteta Fursecuri inimioara cu cirese:
1. Se incalzeste cuptorul la 160° C/gaz 4. Se cern zaharul pudra, faina si amidonul in acelasi vas. Se adauga migdalele si untul, apoi se amesteca totul pana cand se obtine un amestec omogen. Se adauga ciresele glasate tocate si extractul de migdale, apoi se framanta pana cand se obtine un aluat.
2. Se intinde pe o suprafata pe care s-a presarat putina faina, apoi se taie fursecurile folosind o forma de inima. Resturile se reintind pana cand se foloseste tot aluatul. Fursecurile se asaza cu grija pe tavi acoperite cu hartie de copt si se dau la cuptor timp de 8-10 minute sau pana cand devin auriu deschis.
3. Cu un dop sau ceva similar, se apasa usor in mijlocul fiecarui fursec pentru a face o adancitura rotunda. Se pune putin gem si se dau fursecurile din nou la cuptor timp de 2 minute. Se scot si se racesc pe un gratar, apoi se presara zahar pudra si se servesc.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro
Desert: Reteta Prajitura de branza cu portocale si caramel... Reteta zilei: Paste cu branza si broccoli la cuptor...