Ingrediente pentru rețeta Prajitura fantezie cu nuca de cocos:
200g de unt
200g de crema de branza, cu continut ridicat de grasime
600g de zahar
5 oua mari
2 lingurite extract de vanilie
375g de faina simpla
175g nuca de cocos deshidratata
zahar tos, glazura de zmeura cu lamaie verde (vezi mai jos), fulgi de cocos
si coaja de lamaie (ambele optional) pentru servit
Mod de preparare pentru rețeta Prajitura fantezie cu nuca de cocos:
1. Se incalzeste usor intr-o tigaie mica untul pana se topeste. Se rastoarna intr-un bol mare. Se lasa la racit.
2. Se incinge cuptorul la 140ºC/gaz 3. Se tapeteaza o tava adanca de 20cmx30cm cu hartie pentru copt. Se adauga branza si zaharul peste unt si se bate pana capata o consistenta usoara si pufoasa. Se incorporeaza ouale unul cate unul si se bate bine dupa fiecare, apoi se adauga extractul de vanilie si un strop de sare. Amestecul va capata o consistenta spumoasa. Se adauga pe rand faina, apoi nuca de cocos.
3. Se rastoarna in tava. Se lasa la cuptor o ora - o ora si 5 minute, pana cand se rumeneste si batul de frigaruie infipt in mijlocul aluatului iese curat. Se scoate si se lasa la racorit pe un gratar. Se serveste taiata sub forma de felii, pudrate cu zahar tos. Se adauga glazura, fulgii de nuca de cocos si coaja de lamaie, daca este cazul.
Poftă bună!
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!