- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente pentru rețeta Prajitura la rece cu branza si banane:
- 3 banane;
- 50g de margarina topita;
- 10 biscuiti digestivi pisati;
- 140ml de frisca lichida;
- 140g de zahar pudra;
- 400g de crema de branza;
- ½ lingurita extract de vanilie;
- 240g unt de arahide crunchy (cu bucatele de alune).
Mod de preparare pentru rețeta Prajitura la rece cu branza si banane:
1. Cu cateva ore inainte, se lasa 2 banane in congelator pana coaja prinde o culoare negricioasa, apoi se scot si se dezgheata. Veti obtine niste banane cu adevarat moi. Se decojesc, se paseaza si se dau deoparte.
2. Se amesteca margarina cu biscuitii; cu amestecul rezultat se tapeteaza fundul unei forme rotunde pentru prajituri cu diametrul de 22cm. Se bate frisca. Intr-un vas separat se bat zaharul, branza si vanilia pana la omogenizare. In alt recipient se bate untul de arahide pana se afaneaza.
3. Se incorporeaza amestecul de branza in untul de arahide si se adauga intai piureul de banane si apoi frisca. Se intinde compozitia astfel obtinuta peste blatul de biscuiti si se niveleaza. Se lasa la congelator cateva ore sau de preferat peste noapte. Inainte de a se servi se lasa la frigider pentru 20 de minute, apoi se indeparteaza marginile formei de prajitura. Se taie banana care a mai ramas si se foloseste ca decor pentru prajitura.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Rețeta rapida: Pastrav rece cu maioneza... FOTO! Turnul din Pisa, in varianta alimentara: cu castraveti si morcovi...