Antena Căutare

Desert: Prajitura la rece cu branza si banane

Daca nu doresti sa te complici cu creme fierte si ingrediente complicate, aceasta reteta este perfecta!

Ingrediente pentru rețeta Prajitura la rece cu branza si banane:

- 3 banane;

- 50g de margarina topita;

- 10 biscuiti digestivi pisati;

Articolul continuă după reclamă

- 140ml de frisca lichida;

- 140g de zahar pudra;

- 400g de crema de branza;

- ½ lingurita extract de vanilie;

- 240g unt de arahide crunchy (cu bucatele de alune).

Mod de preparare pentru rețeta Prajitura la rece cu branza si banane:

1. Cu cateva ore inainte, se lasa 2 banane in congelator pana coaja prinde o culoare negricioasa, apoi se scot si se dezgheata. Veti obtine niste banane cu adevarat moi. Se decojesc, se paseaza si se dau deoparte.

2. Se amesteca margarina cu biscuitii; cu amestecul rezultat se tapeteaza fundul unei forme rotunde pentru prajituri cu diametrul de 22cm. Se bate frisca. Intr-un vas separat se bat zaharul, branza si vanilia pana la omogenizare. In alt recipient se bate untul de arahide pana se afaneaza.

3. Se incorporeaza amestecul de branza in untul de arahide si se adauga intai piureul de banane si apoi frisca. Se intinde compozitia astfel obtinuta peste blatul de biscuiti si se niveleaza. Se lasa la congelator cateva ore sau de preferat peste noapte. Inainte de a se servi se lasa la frigider pentru 20 de minute, apoi se indeparteaza marginile formei de prajitura. Se taie banana care a mai ramas si se foloseste ca decor pentru prajitura.

Poftă bună!

FOTO: goodfood.ro

Rețeta rapida: Pastrav rece cu maioneza... FOTO! Turnul din Pisa, in varianta alimentara: cu castraveti si morcovi...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x