- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Sufleuri calde de ciocolata cu sos cremos:
Pentru sosul de ciocolata
142ml de smantana grasa
25g de zahar tos
100g de ciocolata neagra, rupta in bucatele
25g de unt
Pentru sufleuri
unt topit, pentru uns
50g de zahar tos, plus 2 linguri extra
175g de ciocolata neagra, rupta in bucatele
2 linguri smantana foarte grasa
4 galbenusuri
5 albusuri
zahar pudra, pentru servit
Mod de preparare pentru reteta Sufleuri calde de ciocolata cu sos cremos:
1. Se incalzeste cuptorul la 220° C/gaz 7 si se plaseaza o tava in partea de sus a cuptorului. Pentru sos, se incalzeste smantana si zaharul pana ating punctul de fierbere. Se da la o parte de pe foc, se adauga ciocolata si untul amestecand incontinuu, apoi se pastreaza la caldura.
2. Se ung cu unt 6 vase ramekin de 150ml, se presara in ele putin zahar si se elimina excesul. Se topeste ciocolata impreuna cu smantana la bain marie. Dupa ce s-a racit amestecul, se incorporeaza galbenusurile. Separat, se bat albusurile pana se intaresc, apoi se adauga zaharul treptat cu o lingura, amestecand incontinuu pana cand spuma revine la consistenta ferma. Se incorporeaza treptat, cu miscari lente, prin rasturnare, in amestecul de ciocolata cu smantana, folosind un tel sau o lingura.
3. Se lucreaza rapid si se toarna compozitia obtinuta in vasele ramekin. Se sterg cu grija marginile vasului si se trece degetul mare pe conturul fiecarui vas. Se modifica temperatura cuptorului la 200° C/gaz 6. Se asaza vasele ramekin pe tava si se coace compozitia 8-10 minute pana creste, dar isi pastreaza un tremur usor. Nu se deschide usa cuptorului prea devreme pentru ca exista riscul de prabusire (se pierde din efectul vizual).
4. Odata ce sufleurile sunt gata, se presara deasupra zahar pudra. Se servesc cu sosul de ciocolata.
Pofta buna!
Foto: Good Food
Reteta zilei: Carnaciori cu mustar si miere... Desert inedit: Reteta Tort de inghetata cu ciocolata, ghimbir si migdale caramelizate...