Antena Căutare

Desert: Reteta Sufleuri calde de ciocolata cu sos cremos

Un desert delicios pentru o dupa amiaza tarzie. Pofta buna!

Ingrediente pentru reteta Sufleuri calde de ciocolata cu sos cremos:

Pentru sosul de ciocolata

142ml de smantana grasa
25g de zahar tos
100g de ciocolata neagra, rupta in bucatele
25g de unt

Pentru sufleuri

Articolul continuă după reclamă

unt topit, pentru uns
50g de zahar tos, plus 2 linguri extra
175g de ciocolata neagra, rupta in bucatele
2 linguri smantana foarte grasa
4 galbenusuri
5 albusuri
zahar pudra, pentru servit

Mod de preparare pentru reteta Sufleuri calde de ciocolata cu sos cremos:

1. Se incalzeste cuptorul la 220° C/gaz 7 si se plaseaza o tava in partea de sus a cuptorului. Pentru sos, se incalzeste smantana si zaharul pana ating punctul de fierbere. Se da la o parte de pe foc, se adauga ciocolata si untul amestecand incontinuu, apoi se pastreaza la caldura.

2. Se ung cu unt 6 vase ramekin de 150ml, se presara in ele putin zahar si se elimina excesul. Se topeste ciocolata impreuna cu smantana la bain marie. Dupa ce s-a racit amestecul, se incorporeaza galbenusurile. Separat, se bat albusurile pana se intaresc, apoi se adauga zaharul treptat cu o lingura, amestecand incontinuu pana cand spuma revine la consistenta ferma. Se incorporeaza treptat, cu miscari lente, prin rasturnare, in amestecul de ciocolata cu smantana, folosind un tel sau o lingura.

3. Se lucreaza rapid si se toarna compozitia obtinuta in vasele ramekin. Se sterg cu grija marginile vasului si se trece degetul mare pe conturul fiecarui vas. Se modifica temperatura cuptorului la 200° C/gaz 6. Se asaza vasele ramekin pe tava si se coace compozitia 8-10 minute pana creste, dar isi pastreaza un tremur usor. Nu se deschide usa cuptorului prea devreme pentru ca exista riscul de prabusire (se pierde din efectul vizual).

4. Odata ce sufleurile sunt gata, se presara deasupra zahar pudra. Se servesc cu sosul de ciocolata.

Pofta buna!

Foto: Good Food

Reteta zilei: Carnaciori cu mustar si miere... Desert inedit: Reteta Tort de inghetata cu ciocolata, ghimbir si migdale caramelizate...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x