Ingrediente pentru rețeta Tarta cu crema Custard de portocale si caramel:
- 3 galbenusuri de ou;
- 85g zahar pudra;
- 1 lingurita de faina;
- 1 lingura cu varf de amidon;
- 250ml de lapte;
- sucul de la 1 portocala.
CREMA SI DECOR
- 1 albus de ou;
- 3 foi mari de placinta, taiate pe jumatate;
- 3 portocale, curatate de coaja si pielite, taiate rondele;
- 50g zahar pudra.
Mod de preparare pentru rețeta Tarta cu crema Custard de portocale si caramel:
1. Galbenusurile de ou se freaca impreuna cu zaharul timp de cateva minute pana capata o culoare deschisa si se intareste usor, dupa care se strecoara faina. Incalzeste laptele si sucul de portocale intr-o craticioara. Cand incepe sa fiarba pe margine, toarna amestecul peste prima compozitie. Pune totul inapoi in craticioara si amesteca incontinuu pana se intareste si incepe sa fiarba. Lasa sa se raceasca. Poate fi pregatita cu 2 zile inainte.
2. Incalzeste cuptorul la 180ºC. Unge foile de placinta pe rand cu albus de ou si asaza-le una peste alta intr-o tava speciala pentru tarte, cu un diametru de 23cm. Ruleaza foietajul pe margini. Nu-l lasa sa atarne deoarece nu-l vei mai putea scoate din tava. Coace timp de 10 minute si mai lasa-l inca 5 minute pana se rumeneste si devine crocant. Lasa-l sa se raceasca. Poate fi pregatita cu o zi inainte.
3. Crema cu siguranta s-a intarit pana acum, asa ca foloseste mixerele electrice pana se omogenizeaza. Pune crema intr-un recipient si las-o la rece timp de 30 de minute. Pentru a servi, pune zaharul intr-o tigaie de teflon si lasa-l sa se topeasca si sa se caramelizeze la foc mic, rotind tigaia din cand in cand. Intre timp, adauga feliile de portocale peste crema Custard. Cand caramelul a capatat o culoare bruna, toarna-l peste portocale si lasa-l sa se aseze pentru cateva minute.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Gustare usoara: Oua Florentine... VIDEO! Reteta: Fasole batuta, in stil oriental...