Ingrediente pentru reteta Prajitura cu cocos:
Pentru blat:
200 grame de zahar
un ou
3 linguri de miere
50 grame de unt
300 grame de faina
100 ml lapte
doua lingurite de praf de copt
Pentru sirop:
200 grame de unt
250 grame de zahar
3 linguri de cacao
100 ml lapte
esenta de rom
Mod de preparare pentru reteta Prajitura cu cocos:
1. Zaharul, untul, oul si mierea se amesteca pana la omogenizare si pana se topeste zaharul. Se adauga peste compozitia respectiva faina, laptele si praful de copt. Se pune intr-o tava dreptunghiulara, unsa in prealabil cu ulei vegetal si se lasa la cuptor.
2. Siropul se face astfel: se pune la topit untul si zaharul si dupa ce se topesc se adauga celelalte ingrediente. Se lasa la racit si apoi se aqdauga peste prajitura.
3. Apoi se tavalesc prin nuca de cocos si servesc cu bucurie.
Pofta buna!
Foto: jodibombace.squarespace.com
Reteta zilei: Cartofi cu smantana, la cuptor... Reteta: Taitei cu somon si sos alb...