Antena Căutare

Fără stres, somn din plin şi dietă specială. Japonezii plătesc sume colosale pentru carne de cea mai bună calitate: porcii sunt răsfăţaţi şi alintaţi înainte de a fi tăiaţi. Te încearcă vreun sentiment?

Dacă după ce vei citi rândurile de mai jos vei rămâne cu sentimentul că ai trăit degeaba până acum, te înţelegem perfect! Treaba stă cam aşa: porcii din Canada, destinaţi pieţei din Japonia, sunt alintaţi şi răsfăţaţi pentru ca stresul să nu afecteze calitatea cărnii. Tare sau ce?!

Dacă după ce vei citi rândurile de mai jos vei rămâne cu sentimentul că ai trăit degeaba până acum, te înţelegem perfect! Treaba stă cam aşa: porcii din Canada, destinaţi pieţei din Japonia, sunt alintaţi şi răsfăţaţi pentru ca stresul să nu afecteze calitatea cărnii. Tare sau ce?!

Să începem cu... începutul. În urmă cu ceva ani, cercetătorii din Canada au descoperit că porcii care sunt crescuţi în condiţii de stres oferă o carne de o calitate mult inferioară faţă de cei care huzuresc în curţile oamenilor. Aşa că s-au pus pe treabă şi au creat spaţii speciale pentru animalele atât de mult dorite în străinătate.

Astăzi, porcii de la fermă din Saskatchewan au o dietă îmbunătățită cu mentă și ghimbir. În plus, cei care urmează să fie vânduți în Japonia beneficiază de o perioadă de odihnă de 12 ori mai mare înainte de sacrificare decât porcii care vor ajunge pe alte piețe, astfel încât stresul să nu afecteze calitatea cărnii.

"Consumatorii japonezi sunt, probabil, cei mai puternici consumatori de carne de porc din lume și înțeleg diferența de calitate", a declarat Claude Vielfaure, președintele companiei canadiene de procesare HyLife.

Articolul continuă după reclamă

În perioada ianaurie-august 2016, exportatorii americani au livrat pe piața japoneză o cantitate record de 147.000 de tone de carne de porc, potrivit datelor Federației exportatorilor americani de carne (USMEF). În aceeași perioadă, Canada a vândut în Japonia carne de porc în valoare de 679 milioane dolari canadieni (507 milioane dolari SUA), cea mai mare valoare din ultimii 11 ani.

Creșterea exporturilor de carne de porc a fost favorizată atât de modificarea preferințelor consumatorilor niponi, precum și de prețurile favorabile apărute în urma aprecierii yenului în raport cu dolarul american și cel canadian. Potrivit USMEF, carnea de porc se situează pe poziția a două în topul preferințelor consumatorilor japonezi, după pește.

Ray Price, președintele companiei canadiene de procesare Sunterra Group, susține că clienții japonezi plătesc pentru un kilogram de carne de porc un preț cu până la 1,20 dolari canadieni mai mare decât cumpărătorii canadieni, în timp ce pentru un mușchi de calitate se ajunge la un decalaj de preț de 5,40 dolari canadieni.

Japonia produce puțin peste jumătate din carnea de porc pe care o consumă, fiind limitată de vârsta ridicată a fermierilor precum și de costurile de producție duble comparativ cu cele din America de Nord, susține Takashi Koiso, directorul Asociației crescătorilor de porci din Japonia. În plus, SUA și Canada, primii doi furnizori de carne de porc răcită pentru Japonia, beneficiază și de pe urma liniilor mai scurte de transport decât rivalii europeni, care vând în special carne congelată mai ieftină.

Însă piața japoneză nu este accesibilă oricărui producător, J.H. Routh Packing Company, o companie de procesare deținută de o familie din Ohio, a decis să se limiteze să deservească piața americană și să evite costurile mari impuse de respectarea cerințelor consumatorilor japonezi. "Noi ne-am găsit nișa. Nu ar fi rentabil să încercăm să dezvoltăm o altă piață, pentru care ar trebui să cumpărăm echipamente în valoare de milioane de dolari", a declarat directorul de vânzări Tony Stearns.

Care e diferența între ouăle albe și cele maronii? Diferența te va surprinde! Acum sigur vei știi ce să cumperi!... În Postul Crăciunului, cele mai simple și delicioase REȚETE MĂNĂSTIREȘTI! Vei deveni dependentă de ele!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x