Gala Premiilor Restocracy va avea loc duminică 26 ianuarie începând cu ora 12 la , fiind aşteptaţi 200 de invitaţi. Vor fi aproximativ 100 de reprezentanţi ai celor mai bune restaurante din Bucureşti. Vor participa şi de la Topul Mâncărurilor (ambasadori, manageri de mari corporaţii, ziarişti etc.), sponsorii şi invitaţii lor etc. De asemenea, în premieră anul acesta vor fi şi câteva locuri pentru cei care vor să participe ca plătitori.
Vor fi premiate restaurantele din Bucureşti după sistemul de clasificare şi evaluare Restocracy:
Cel mai bun restaurant din Bucureşti în 2019
După bucătărie:
Cea mai bună bucătărie românească, cu 4 categorii distincte: Noua Bucătărie Românească Fină Bucătărie românească boierească Bucătărie românească tradiţională Bucătărie românească urbană Cea mai bună bucătărie internaţională Cea mai bună bucătărie fusion Cea mai bună bucătărie mediteraneană, cu 2 categorii distincte Bucătărie nord-vest mediteraneană (europeană) Bucătărie sud-est mediteraneană (nord-africană şi apropiat orientală) Cea mai bună bucătărie japoneză Cea mai bună bucătărie italiană (fină) Cea mai bună bucătărie libaneză Cea mai bună bucătărie chinezească Cea mai bună bucătărie grecească Cea mai bună bucătărie spaniolă Cea mai bună bucătărie urbană
Şi după specificul dominant:
Cel mai bun restaurant de peşte din Bucureşti în 2019 Cel mai bun oyster & caviar bar din Bucureşti în 2019 Cel mai bun sushi bar din Bucureşti în 2019 Cel mai bun steakhouse din Bucureşti în 2019
Vor fi nominalizaţi cei mai buni şi mai talentaţi bucătari (chefs) romani din Bucureşti – cei care lucrează în restaurante, şi va fi premiat cel mai bun.
De asemenea, ca în fiecare an, vor fi acordate câteva menţiuni speciale . Anul acesta pentru:
Cel mai bun restaurant nou deschis în Bucureşti în 2019 Cel mai bun prieten al copiilor (restaurant child friendly) din Bucureşti în 2019 Cel mai original spectacol de restaurant din Bucureşti în 2019
Categoriile şi subcategoriile (premiile) la Topul Mâncărurilor sunt:
Peste, cu subcategoriile peşte crud şi marinat, respectiv peste gătit la cald Fructe de mare, cu subcategoriile fructe de mare crude şi marinate, respectiv gătite la cald Sushi, cu subcategoriile suhi, sashimi, ramen şi udon Steak, cu subcategoriile vită nejaponeză, respectiv japoneză Foie gras Paste, cu subcategoriile paste şi risotto Humus, cu subcategoriile humus şi kibby
Pentru cei care doresc să participe la Gala Restocracy ca plătitori, taxa este de 300 de lei. Înscrierile se fac trimiţând un e-mail pe adresa redacţiei: .
Sponsorii acestei ediţii Gala Premiilor Restocracy sunt: Altex (sponsor principal), Veranda Mall, Barilla, Vodafone, Vitis Metamorfosis, Nespresso, Expressoft, Maspex, Tuborg.
Restocracy () este un sistem de evaluare a restaurantelor de către George Butunoiu şi alţi evaluatori independenţi, de prezentare şi de autoprezentare a restaurantelor, lansat în martie 2017. include 200 cele mai bune restaurante din Bucureşti.
Sursa : news.ro
Reţetă de Ruladă din carne de pui cu legume și orez negru cu măsline... Desert rapid și delicios pentru omul pofticios: Cheesecake de căpșuni - Rețeta lui Chef Berry...