A mai rămas foarte puţin timp până când ne vom bucura din plin de vacanţă şi de compania celor dragi, motiv pentru care Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", vă propune să gătiţi purcel în vacanţă, un preparat delicios, cu vin rose şi nucşoară.
Ingrediente:
- Ceafă de porc
- Cârnăciori de casă
- Usturoi
- Chimen
- Piper
- Sare
- Cimbru
- Ulei de măsline
- Vin rose
Ingrediente necesare pentru garnitură:
- Cartofi
- Sos bechamel
- Caşcaval
- Nucşoară
- Sare
- Piper
- Jumări
- Praz
Mod de preparare:
Carnea se condimentează, se împănează cu usturoi şi cârnăciori prăjiţi, se unge cu ulei şi se rumeneşte în ulei, după care se dă la cuptor timp de două ore.
Pentru a prepara garnitură, cartofii se fierb în coajă, după care se curăţă ţi se taie în felii subţiri. Ulterior, se aşează într-o tavă în straturi, după care se adaugă sosul béchamel, caşcavalul şi prazul înăbuşit, după care se dă la cuptor timp de 20 de minute.