Foarte îndrăgit, mai ales servit la mic dejun pe felii de pâine prăjite, pateul din ficat de pui se poate prepara în casă, iar rețeta este una simplă și rapidă, cu ingrediente puține și la îndemâna tuturor.
Iată ingredientele de care avem nevoie pentru rețeta Pate din ficat de pui:
- 1 kg ficăței de pui
- 500 ml lapte
- 250 gr unt cu 82
- 3-4 cepe roșii
- struguri și dulceață din fructe de pădure, pentru servit
- sare și piper
- salvie și rozmarin
Cum preparăm Rețeta de Pate din ficat de pui?
Mai întâi se pune la fiert ceapa roșie, curățată și tocată împreună cu salvia și rozmarinul. Se lasă ingredientele la fiert până își lasă bine aromele și se adaugă și puțină sare.
Ficățeii de pui se curăță și se lasă în lapte aproximativ 30 de minute, apoi se fierb în lapte pentru 5 minute, apoi se scurg și se transferă în supa de ceapă cu salvie și rozmarin. Se mai fierb ficățeii de pui și în această supă pentru 15 minute.
Sfatul lui Vlăduț este să nu fierbem ficățeii de pui foarte mult, pentru că aceștia se vor întări!
Se scurg ficățeii de pui, se lasă să se răcească, apoi se dau prin mașina de tocat, de două ori. Se mixează apoi, cu untul moale, se trece pateul din ficat de pui prin sită, pentru a fi fin și se mai asezonează cu sare și piper, după gust.
- Vedeți și Rețeta Ouă umplute cu pate!
Se poate servi tartinat pe felii de pâine și decorat cu o dulceață acrișoară din fructe de pădure, sau cu boabe de struguri.
- Mai puteți vedea și Rețeta Pate de cod sărat cu dressing de roșii cherry!
Mult mai gustos și mai sănătos va fi pateul din ficat de pui, preparat în casă!