Antena Căutare

Pepene, mango, struguri sau gutui, vedetele în materie de murături. Cu ce se pot combină în farfurie

Anul acesta, nu se mai pun la murat doar gogonele şi castraveţi, ci şi fructe. Struguri, pepeni, gutui sau pere, toate prind un gust unic, la borcan, în cămară. Bucătarii restaurantelor de lux le-au integrat deja în farfurii. Cel mai bine se combină cu preparatele din carne.

Anul acesta, nu se mai pun la murat doar gogonele şi castraveţi, ci şi fructe. Struguri, pepeni, gutui sau pere, toate prind un gust unic, la borcan, în cămară. Bucătarii restaurantelor de lux le-au integrat deja în farfurii. Cel mai bine se combină cu preparatele din carne.

Aproape orice fruct poate fi mâncat la fel de bine şi în varianta murată. Dar pentru a respecta reţetele tradiţionale, bucătarii preferă recolta locală de toamnă.

Nicolae Tomescu, chef: Vom face nişte murături dulci pentru care vom avea nevoie de struguri, mere, pere, gutui

Înainte de a ajunge la borcan, fructele se spală cu atenţie şi se taie în aşa fel încât să se combine bine unele cu altele.

Nicolae Tomescu, chef: Pregătim un bol cu apă rece în care vom stoarce nişte lămâie. În această apă vom pune fructele ca să nu se oxideze

Chiar dacă reţeta este de fructe murate, din amestec nu pot lipsi ţelina şi morcovul. Odată puse la borcan, peste ele se toarnă apa şi oţetul în care vor fermenta.

Nicolae Tomescu, chef: Pentru a măsura cantitatea corectă de lichid de care avem nevoie la aceste murături, o să punem apă până în gâtul borcanelor, după care o să turnăm într-o cratiţă, o să adăugăm oţetul şi condimentele în borcane

Sarea, zahărul şi boabele de muştar şi de piper sunt singurele condimente necesare. Deşi fructele vor avea aroma specifică murăturilor, ele vor rămâne dulci.

După ce s-a pus capacul, borcanul se întoarce şi va sta aşa până a doua zi, când conţinutul se răceşte complet. După două săptămâni, aceste murături pot fi consumate, dar pentru că această reţetă nu are conservanţi, este indicat să le mâncăm în maximum un an de zile.

Nicolae Tomescu, chef: Înainte se foloseau duminica, alături de friptura de duminică, de la prânz, care mai conţinea un piure de cartofi

Şi în restaurantele de lux, fructele murate sunt folosite ca garnitură la fripturile de pasăre sau de porc.

Iren Alexoi, nutriţionist: Fructele murate, pe lângă faptul că păstrează o mare parte din nutrienţi, vitamine şi minerale, îmbunătăţesc digestia. Orice mâncare este mai bine savurată, dacă asociem murătura preferată

Potrivit nutriţioniştilor, fructele murate sunt recomandate şi persoanelor care suferă de diabet.

5 secrete să gătești perfect paste... Cârnaţii de Pleşcoi, brand de țară. Au intrat pe lista produselor protejate de Comisia Europeană...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x