Pieptul de pui marinat în sosul hoisin împreună cu alte ingrediente, este mult mai fraged și mai gustos, iar garnitura de cous cous cu legume și verdeață s-a combinat perfect cu pieptul de pui, într-o armonie de gusturi și arome, deosebite.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Piept de pui cu sos hoisin și garnitură de cous cous cu legume și rodie:
- 500 gr piept de pui
- 1 borcan sos hoisin
- 2 legături ceapă verde
- susan alb
- 200 ml ulei de măsline
- 1 buc. ghimbir
- 250 gr cous cous cu granulație mică
- 3 roșii
- 1 castravete
- 1 ardei gras, roșu
- 1 legătură de mentă
- 1 legătură de busuioc
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 ceapă roșie
- 200 gr iaurt grecesc
- 1 rodie
- 350 gr brânză haloumi
Rețeta Piept de pui cu sos hoisin și garnitură de cous cous cu legume și rodie - Preparare
Pieptul se pporționează în fâșii care se înfig pe bețe de frigărui și se țin la marinat într-un baiț din sosul hoisin,ulei de măsline, usturoi, sare, piper și ghimbir răzuit, pentru 30 de minute. Apoi se prepară pe grill până se rumenește frumos, presărat și cu susan alb.
Pentru a prepara cous cous-ul, se face mai întâi o supă din 2 buc. piept de pui, ceapă, ardei, sare și piper. După ce dăm gust supei, se scot ingredientele, iar supa se toarnă fierbinte peste cușcuș, atât cât acesta să fie bine acoperit. Se acoperă vasul cu un capac și se lasă cous cous-ulacolo la hidratat până absoarbe toată supa.
Restul de legume: ardei roșu, ceapă roșie, roșiile, castravetele, împreună cu menta și busuiocul se toacă și se amestecă cu cous cous-ul hidratat și răcit. Se adaugă și iaurt și se decorează cu semințe de rodie și brânză răzuită.
Spor și poftă bună!