Live acumiUmor (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Rețetă delicioasă din Piept de rață și sos de iaurt cu maioneză, înnobilat cu mere coapte

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit piept de rață cu un sos delicios.

Piept de rață și sos de iaurt cu maioneză, înnobilat cu mere coapte

Gustul pieptului de rață este înnobilat de gustul dulce-acrișor al sosului pe bază de maioneză, iaurt, hrean și mere coapte.

Ingrediente pentru Rețeta Piept de rață și sos de iaurt cu maioneză, înnobilat cu mere coapte:


  • piept de rață
  • sare
  • Pentru sos:
  • maioneză
  • iaurt grecesc
  • hrean
  • ceapă roșie
  • mere coapte
  • pătrunjel/coriandru/mărar
  • crostini pentru servit

Mod de preparare pentru Rețeta Piept de rață și sos de iaurt cu maioneză, înnobilat cu mere coapte

Pieptul de rață se prepară în modul clasic, condimentat doar cu sare. Se crestează pieptul de rață pe partea cu piele, fără a străpunge carnea și se condimentează doar cu sare. Se prăjește într-o tigaie, mai întâi pe partea cu piele, apoi și pe cealaltă, pentru 2-3 minute. Apoi se dă la cuptor pentru 15 minute, atât cât să rămână roze la interior.

Pentru deliciosul sos, mai întâi se coc merele curățate, apoi se pasează obținând un piure dulce-acrișor. Se amestecă maioneză cu iaurt grecesc, în cantități egale și se adaugă, după gust, hrean răzuit, sau pastă de hrean și piureul de mere. Se adaugă și puțină ceapă roșie tocată fin, dar și verdeața preferată, tocată mărunt.

Pieptul de rață se servește cu acest delicios sos și crostini.